03 iun. 2023 | 23:32

Șoc pentru prețurile la carburant: a intrat în vigoare legea care aduce noi scumpiri

ACTUALITATE
Șoc pentru prețurile la carburant: a intrat în vigoare legea care aduce noi scumpiri

Zilele acestea nu sunt deloc unele fericite pentru șoferii români, în condițiile în care urmează să aibă parte de noi scumpiri la pompă, atunci când vor merge să-și alimenteze mașinile, fie că acestea au motoare pe benzină sau motorină.

Dacă deții o mașină, trebuie să te aștepți ca, de acum încolo, să scoți mai mulți bani din buzunar pentru a o alimenta. Atât prețul benzinei vândute în România, cât și cel al motorinei, urmează să fie majorate din cauza că se aplică prevederile unei legi noi anti-poluare.

Conform celor stipulate în textul actului normativ respectiv, benzina și motorina nu vor mai putea să fie vândute în România fără să conțină obligatoriu biocarburanți. Proporția ce trebuie respectată este de 8%, în cazul benzinei, și 6,5%, pentru motorină.

O veste rea nu vine niciodată singură pentru șoferi

Pe lângă riscul de a suporta prețuri mai mari la carburant, o altă noutate pentru șoferi constă în faptul că e foarte posibil ca prevederile Codului rutier să se schimbe, în sensul în care ai putea să rămâi fără permisul de conducere, dacă nu îți plătești amenzile de circulație în termen de 60 de zile. Această măsură încă nu se aplică, însă face parte dintr-un proiect de lege aflat acum în Parlament.

„Sunt zeci de milioane care se adună, mai ales la nivelul orașelor mari. Să-i eliminăm pe acei șmecheri din trafic care știu că oricâtă amendă ar primi, nu au nici o problemă și nu vor plăti.

Autoritatea publică locală transmite informația către șeful Poliției rutiere, la fel ca atunci când conducătorul auto însumează cele 15 puncte și i se suspendă permisul de conducere. Mecanismul de aici încolo curge în mod similar”, a declarat Laurențiu Leoreanu, inițiatorul proiectului de lege.

Referitor la prețurile carburantului, alte previziuni la nivel global indică posibile noi scumpiri, de asemenea.  “Având în vedere incertitudinile macroeconomice și scăderea prețurilor petrolului în luna mai, credem că OPEC ar dori să ajusteze în continuare în jos obiectivele de producție, dar ar putea fi nevoită să riște să cedeze cote de piață Rusiei”, a declarat Suvro Sarkar, liderul echipei pentru sectorul energetic la DBS Bank.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele