25 feb. 2023 | 19:50

Singurul animal care se lasă mâncat de viu de puii lui pentru ca aceștia să supraviețuiască. E sacrificiul suprem, comportamentul este uimitor

ȘTIINȚĂ
Singurul animal care se lasă mâncat de viu de puii lui pentru ca aceștia să supraviețuiască. E sacrificiul suprem, comportamentul este uimitor

Cu siguranță nu știai însă lumea animalelor cuprinde și animalul care se lasă mâncat de puii lui pentru ca aceștia să supraviețuiască. Află cum are loc întregul proces și unde poate fi regăsită această specie care plătește cu prețul vieții creșterea puilor.

Lumea animalelor continuă să ne surprindă în fiecare zi și, în ciuda numeroaselor cercetări efectuate de-a lungul anilor, oamenii de știință continuă să descopere lucruri interesante, iar unele de-a dreptul șocante, precum și cazul animalului care se lasă pradă puilor săi pentru ca aceștia să poată supraviețui.

mâncat de puii lui

Păianjenul Stegodyphus lineatus face sacrificiul suprem pentru a-si perpetua specia

Este vorba despre o specie de păianjen care se poate regăsi în Israel – Stegodyphus lineatus. Acesta poate fi găsit cu precădere în Deșertul Negev și pare că dragostea maternă de care dă dovadă trece dincolo de prețul vieții pe care trebuie să-l plătească.

Stegodyphus lineatus este singura specie europeană din genul de păianjen Stegodyphus. Masculul S. lineatus poate crește până la 12 mm lungime, în timp ce femelele pot ajunge până la 15 mm. Numele speciei provine de la liniile negre prezente pe spatele acestor păianjeni, potrivit Wikipedia.

În urma cercetărilor conduse de către specialiști, s-a constatat că femelele se pregătesc să fie mâncate de puii lor chiar atunci când dau naștere acestora.

„Întregul organism al păianjenului este reprogramat, ca și cum ar fi totul plănuit”, a transmis Mor Salomon, entomolog la Universitatea Ebraică din Ierusalim, citat de Scientific American.

Animalul care se lasă mâncat de puii lui

În tot acest proces de preparare al femelei de a fi devorată de proprii ei pui, organismul acesteia începe a se degrada pentru ca puii să poată ecloza, iar potrivit entomologilor, pare că femela se pregătește din timp pentru acest întreg proces.

Sacrificiul suprem pare să înceapă încă din  momentul reproducerii, cu mult timp înainte ca puii să ia naștere. Organele paianjenului femeleă încep să se degradeze încă din acest moment, iar procesul ajunge în pasul final și anume decesul, atunci când puii se nasc.

Puii sunt astfel hrăniți cu o substană care provine chiar din organismul degradat, consumând porțiuni ale intestinului lichefiat. După ce puii sunt hrăniți, femela este mâncată de vie, ca mai apoi să plece din acel loc, ducând mai departe fiecare ciclul naturii mai departe, potrivit National Geographic.