20 dec. 2023 | 15:12

”Simona Halep nu renunță”. Ce scrie Gazzetta dello Sport despre nevinovăția tenismenei

SPORT
”Simona Halep nu renunță”. Ce scrie Gazzetta dello Sport despre nevinovăția tenismenei

Simona Halep apare în presa internațională, cu doar o lună și jumătate înainte de audierile de la TAS, după ce a fost suspendată din cauza dopajului. Jurnaliștii italieni de la Gazzetta dello Sport au scris despre cazul sportivei din Constanța și despre lupta ei în încercarea de a-și dovedi nevinovăția.

Simona Halep, subiect în Gazzetta dello Sport

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă a carierei sale, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022, iar primul verdict a fost extrem de dur. Ea a fost suspendată patru ani și a făcut apel la TAS, ultima cale de atac, unde speră să arate că este nevinovată și să primească o reducere a pedepsei. Procesul va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024.

Cazul Simonei Halep a intrat în atenția unuia dintre cele mai mari ziare de sport din Italia, Gazzetta dello Sport. Jurnaliștii italieni au scris despre dorința fostului lider WTA de a-și demonstra nevinovăția și i-au dedicat un material numit: „Halep nu renunță după descalificarea adusă de dopaj: ”Îmi voi demonstra nevinovăția”. De asemenea, au vorbit despre retragerea sportivei, în cazul în care nu va obține la Lausanne reducerea pedepsei.

”Simona Halep nu renunță”. Ce scrie Gazzetta dello Sport despre nevinovăția tenismenei

Simona Halep a fost depistată pozitiv.

„Simona Halep nu a încetat niciodată să lupte, și nu are de gând să o facă acum. Acum nu mai luptă împotriva unei adversare pe teren, cel puțin pentru moment, ci împotriva suspendării pentru dopaj care i-a întrerupt cariera, o lovitură puternică de patru ani care, dacă ar fi confirmată, ar închide practic socotelile pentru fostul număr unu mondial în vârstă de 32 de ani”, a scris Gazzetta dello Sport.

Presa spaniolă, despre cazul Simonei Halep

Și cotidianul iberic Mundo Deportivo a scris despre Simona Halep, în urma scandalului de dopaj. Astfel, presa din Spania a analizat, la sfârșitul săptămânii trecute, drumul româncei de la glorie la coșmar, amintintind de momentele în care ridica trofeu după trofeu și până la ziua în care a fost depistată pozitiv și suspendată.

„A fost în vârf, a atins gloria, ajungând pe 9 octombrie 2017 numărul unu mondial. După trei finale consecutive de Grand Slam pierdute, a devenit campioană dominând Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

Citește și: Patrick Mouratoglou, acuzat de jurnaliștii francezi în cazul Halep: ”Declarațiile îți dau fiori pe șira spinării”

De la glorie la iad a fost doar un pas. Nu a mai concurat de când a pierdut lamentabil împotriva ucrainenei Daria Snigur. În corpul său a fost găsit Roxadustat, o substanță care stimulează producția de EPO„, a notat Mundo Deportivo.

”Clar e dezamăgită, dar nu e total scoasă din joc”

Săptămâna trecută, Simona Halep a acordat un amplu interviu pentru Euronews. Tokunbo Salako, jurnalistul cu care a vorbit fostul lider WTA, a mărturisit ce impresie i-a lăsat campioana de la Roland Garros și Wimbledon. Acesta a remarcat faptul că sportiva a suferit foarte mult după cele întâmplate, dar și că este o persoană timidă.

”Clar e dezamăgită, dar nu e total scoasă din joc. Desigur, majoritatea jucătorilor de tenis se confruntă cu dezamăgiri săptămânal, pentru că mulți jucători de tenis au parte de înfrângeri mai multe decât victorii. Dar pentru Simona Halep, acesta a fost, într-adevăr, parafrazând-o pe Regina Elisabeta, un an oribil”, a spus Tokunbo Salako, potrivit euronews.ro.

Citește și: Simona Halep contraatacă în fața probelor care i-au adus suspendarea: „Nu puteam să mă dopez în trei zile!”

Jurnalistul a mai precizat că Simona Halep a suferit un șoc atunci când a fost depistată pozitiv. Ea a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei ”metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele