20 ian. 2023 | 17:30

Serviciul de Informații al Germaniei, îngrijorat de pierderile mari ale armatei ucrainene în Bahmut

ULTIMA ORĂ
Serviciul de Informații al Germaniei, îngrijorat de pierderile  mari ale armatei ucrainene în Bahmut

Serviciul de informații externe al Germaniei este alarmat de pierderile suferite de armata ucraineană în luptele împotriva forțelor ruse în orașul Bahmut din estul Ucrainei, a relatat vineri revista de știri Der Spiegel.

Germania, îngrijorată de pierderile din Bahmut

Armata ucraineană pierde un număr de trei cifre de soldați în fiecare zi, a declarat serviciul de informații BND unui grup de parlamentari din Bundestag care se concentrează pe securitate, în cadrul unei reuniuni secrete din această săptămână, a precizat Spiegel, citând informații primite.

Capturarea Bahmut de către forțele rusești, spune BND, ar avea consecințe semnificative, deoarece ar permite Rusiei să avanseze în continuare. De asemenea, a mai spus că armata rusă își folosește proprii soldați ca pe carne de tun în Bakhmut, a adăugat Spiegel.

Forțele proxy rusești din estul Ucrainei au declarat vineri că forțele rusești au preluat controlul asupra Klishchiivka, o mică așezare situată la sud de Bakhmut, în estul Ucrainei.

Grupul Wagner anunță ca a cucerit un sat de la marginea orașului

Fondatorul grupului rus de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat joi că forțele sale au cucerit satul Klishchiivka, la marginea orașului Bahmut din estul Ucrainei, dar a precizat că forțele ucrainene nu pot fi forțate să plece rapid din Bakhmut.

Într-o transcriere a unui mesaj audio publicat de serviciul de presă al lui Prigozhin, șeful Wagner a spus:

„Putem spune cu siguranță că așezarea Klishchiivka, care este una dintre suburbiile importante ale orașului Bahmut, a fost complet preluată sub controlul unităților PMC Wagner”.

Klishchiivka, care avea o populație de aproximativ 400 de persoane înainte de război, se află la aproximativ 9 kilometri de orașul Bahmut, unde unitățile Wagner au fost blocate au fost blocate într-o bătălie de uzură de luni de zile cu forțele ucrainene.

Cu toate acestea, Prigozhin a avertizat că este puțin probabil ca Wagner să înlăture în curând forțele ucrainene din Bahmut:

„Contrar diferitelor opinii conform cărora forțele armate ale Ucrainei fug din Bahmut, nu este așa. Armata ucraineană lucrează în mod clar și armonios. Avem multe de învățat de la ei”.