06 iul. 2023 | 08:43

Se întâmplă de astăzi în România, obligatoriu: anunțul pentru toți șoferii, se reintroduce taxa care îți face viața mai grea în concediu

ACTUALITATE
Se întâmplă de astăzi în România, obligatoriu: anunțul pentru toți șoferii, se reintroduce taxa care îți face viața mai grea în concediu

În ultima lună, autoritățile române au finalizat ample lucrări de reabilitare la podul de la Fetești, parte din Autostrada Soarelui. Începând cu astăzi, la ora 9:00, restricțiile de circulație pe artera vitală pentru o călătorie către litoralul românesc vor fi eliminate, conform CNAIR.

Proiectul important al CNAIR, care se află încă în lucru prin intermediul Constructorului Maristar, vizează Calea II de la podul pentru Brațul Borcea, Constanța – București. Lucrările ar fi trebuit finalizate încă din primăvara acestui an, dar ultima expertiză a arătat că este nevoie de lucrări suplimentare. Ca referință, asfaltarea a început luni, 3 iulie, ca până în această dimineață să se finalizeze și trasarea marcajelor.

Se reintroduce taxa de pod pentru șoferi, după ce a fost suspendată

,,Joi, 06.07.2023, începând cu ora 09:00, se ridică restricțiile instituite pe A2 pentru lucrările de reabilitare la podul peste brațul Borcea. Menționăm faptul că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste brațul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022. Experții responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator, au solicitat înca o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi și a betonului de pantă.

Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului. După interpretarea ultimelor rezultate, experții au luat decizia de a spori cantitățile de beton structural necesare a fi înlocuite.  Având în vedere și faptul că lucrările de decopertare erau complet realizate, CNAIR împreună cu antreprenorul au depus toate eforturile pentru a se finaliza cât mai repede lucrările programate cât și cele suplimentare stabilite de experti în luna martie.

Odată cu decopertarea straturilor căii și demolarea betonului de pantă vechi, posibilitatea de a etapiza intevenția și deschiderea circulației mai devreme era practic nulă.”- comunicat CNAIR. Reparațiile podurilor de la Fetești și Cernavodă permit ca în următorii 40 de ani să nu se mai facă decât lucrări periodice de întreținere, iar garanția lucrărilor este de 5 ani.

Este important de reținut că taxa va rămâne suspendată până la finalizarea procedurilor administrative pentru reintroducerea acesteia, după cum au explicat oficialii CNAIR.

Valoarea lucrărilor pentru reparația podurilor de la Fetești și Cernavodă s-au ridicat la 130 de milioane de lei, bani din fonduri europene, iar contractele s-au semnat cu Maristar 2021, lucrările începând în primăvara lui 2021, cu termen de finalizare de 24 de luni, minus perioada sezonului estival 15 iunie – 15 septembrie. Tot Maristar este constructorul care lucrează și la noul pod de pe DN 73 Pitești – Brașov și face lucrări pentru securizarea versanților pe Transfăgărășan, conform Economedia.ro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele