30 ian. 2023 | 09:45

Schimbarea din Google Chrome care te va afecta: în ce constă noua funcție

ACTUALITATE
Schimbarea din Google Chrome care te va afecta: în ce constă noua funcție

Chrome poate bloca acum filele Incognito pe Android în spatele autentificării biometrice. Funcția este în prezent implementată pentru utilizatorii de Android.

Așadar, Google lansează pe Android o funcție care va adăuga un strat suplimentar de confidențialitate atunci când navighezi pe site-uri web în modul Incognito. Gigantul tehnologic a dezvăluit într-o postare pe blog că această capacitate de a bloca sesiunile Chrome Incognito în spatele autentificării biometrice, pe dispozitive mobile, se îndreaptă în prezent către utilizatorii de Android, după debutul pe iOS. Când această funcție este activată, va trebui să îți verifici identitatea prin autentificarea feței sau a amprentei de fiecare dată când revii la o filă Incognito, după ce ai părăsit Chrome sau ai navigat la altă aplicație.

Schimbarea din Google Chrome care probabil te va enerva

Sesiunile Incognito blocate au devenit disponibile pentru prima dată pe Android în 2022 – la peste un an după ce Google a început să le testeze pentru iPhone și iPad – dar, ca o caracteristică experimentală, ar trebui să activezi printr-o semnalizare. Această funcție îți va afișa un ecran gri cu sigla Incognito, în centru, când revii la o filă protejată de caracteristica de confidențialitate. Apoi, va trebui să atingi „Deblocați Incognito”, pentru a deschide autentificarea biometrică sau să alegi să îți verifici identitatea cu codul PIN.

Deși funcția nu este încă disponibilă pentru noi, poți verifica dacă ai deja acces la ea atingând meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus al Chrome. Deschizi Setări și apoi accesezi Confidențialitate și Securitate, pentru a comuta pe „Blocați filele Incognito când părăsiți Chrome”, dacă o vezi deja ca o opțiune.

Google vrea astfel să ajute la siguranța online: „Parolele puternice și unice sunt cheia pentru a vă menține informațiile în siguranță online. De aceea, Google Password Manager vă poate ajuta să creați, să vă amintiți și să completați automat parole pe computer sau pe telefon. Este încorporat direct în Chrome și, dacă vă sincronizați parolele prin Contul Google, puteți utiliza parolele salvate în Chrome pe telefon și laptop, precum și în aplicațiile Android și iOS”, adaugă Google, tot legat de securitate.