23 mai 2023 | 09:55

Schimbarea de la WhatsApp care îți vine în ajutor: ce va fi diferit, cum îți face viața mai ușoară

ACTUALITATE
Schimbarea de la WhatsApp care îți vine în ajutor: ce va fi diferit, cum îți face viața mai ușoară

WhatsApp lansează o funcție așteptată de ceva vreme de toți utilizatorii săi. Practic, de acum vei avea posibilitatea de a edita mesajele pe care le-ai trimis deja, în cazul în care ai greșit ceva și ți se pare importantă corectura.

Totuși, pentru a corecta ceea ce ai greșit, va trebui să acționezi destul de rapid, deoarece vei avea o fereastră de 15 minute pentru a corecta o edita sau a introduce un emoji pe care ai uitat inițial să îl incluzi.

Chiar și așa, cu puțină atenție la detaliu, 15 secunde reprezintă timp mai mult decât suficient pentru a putea face asta în voie pe WhatsApp.

Cum modifici o greșeală în WhatsApp

Pentru a modifica un mesaj trimis, tot ce trebuie să faci este să apeși lung pe el și alegi opțiunea „Editare” din meniu. Orice mesaj pe care îl modifici după ce l-ai trimis va include cuvântul „editat” lângă marcajul de timp. Așadar, din păcate, destinatarul va ști că, la un moment dat, ai modificat mesajul inițial.

Nimeni altcineva din chat nu va putea vedea istoricul editărilor, dar va ști că ai modificat mesajul.

Reprezentanții WhatsApp au declarat că funcția va fi disponibilă pentru toată lumea în următoarele săptămâni, așadar, lasă-ți aplicația să-și facă update-urile corespunzătoare, atunci când îți cere asta, pentru a beneficia și tu de cel mai nou și, probabil, util update.

Este important de știut că WhatsApp se află relație cu alte servicii de mesagerie, în acest caz. Încă de la lansarea iOS 16, utilizatorii de iPhone și iPad au putut edita mesajele trimise în iMessage. Ba mai mult, Abonații Twitter Blue pot face modificări unui tweet într-un timp de 30 de minute după trimiterea acestuia în „gaura neagră” a internetului.

Evident, nu avem cum să uităm de Facebook: rețeaua de socializare le permite utilizatorilor săi să editeze la nesfârșit statusurile pe care le postează, însă cu mențiunea că oricine poate vedea ce și cum s-a modificat.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele