13 mai 2023 | 14:51

WhatsApp nu mai este la fel, schimbarea uriașă de care toți aveam nevoie

ACTUALITATE
WhatsApp nu mai este la fel, schimbarea uriașă de care toți aveam nevoie

În trecutul mesajelor, indiferent că vorbim despre e-mail sau SMS, odată trimis, mesajul era văzut de cealaltă persoană fără posibilitatea de a le mai șterge. Astăzi însă, putem șterge un mesaj trimis, iar mai nou, WhatsApp vine cu schimbarea așteptată de către noi toți.

Din ultimul raport al Android Police.com, WhatsApp a adăugat în sfârșit un buton de editare atât în aplicațiile sale web, cât și în cele pentru Android. Totuși, nu vă grăbiți să o cautați în WhatsApp pentru că funcția este în prezent în testare beta, lansată mai întâi în WhatsApp beta v2.23.10.13, așa că nu va apărea încă în versiunile oficiale, inclusiv pe iOS.

Dar mai întâi, să vorbim despre modul în care WhatsApp gestionează editarea mesajelor. Când trimiteți un mesaj pe care doriți să îl editați, apăsați lung textul și atingeți punctele suspensie pentru a afișa un meniu pop-up. Aici, veți vedea un buton „Editați”, pe care îl puteți atinge pentru a începe să remediați mesajul în cauză. Odată ce ați trimis modificarea, mesajul vostru va avea o etichetă „editat”, astfel încât toată lumea să știe că nu a fost mesajul original trimis.

Un lucru important de reținut este faptul că nu veți puta edita un mesaj oricând doriți. Veți avea la dispoziție doar 15 minute din momentul în care mesajul a fost trimis pentru a-l putea edita, după care, mesajul va rămâne așa cum a fost transmis inițial.

Schimbarea cu care WhatsApp vine în întâmpinarea utilizatorilor săi

Acest timp este exact același pe care Apple îl oferă pentru a edita iMessage, așa că ați putea fi obișnuiți cu asta dacă folosiți un iPhone sau un Mac. Cu toate acestea, spre deosebire de iMessage care vă limitează la doar cinci editări pe mesaj, WhatsApp vă permite să editați ori de câte ori doriți în acel timp de 15 minute.

De asemenea, nu puteți edita niciun mesaj pe care l-ați trimis de pe alt dispozitiv, chiar și în intervalul de timp de 15 minute. Astfel, dacă trimiteți un mesaj de pe WhatsApp pe tabletă, nu veți putea edita acel mesaj pe telefon, ceea ce este un lucru ciudat. Privind din nou la iMessage, puteți edita orice mesaj pe care îl trimiteți pe orice dispozitiv compatibil în decurs de 15 minute.

Totuși, există motive să credem că limita de timp pentru WhatsApp s-ar putea schimba în viitor. Android Police subliniază că și funcția de ștergere a mesajelor a aplicației a început cu o limită de 15 minute, dar acum vă permite să ștergeți mesajele din chat-uri până la două zile după trimitere. Poate că în curând vom putea edita și mesajele la o zi sau două după ce le trimitem. Până atunci, remediați rapid greșelile.

Deși nu este clar când WhatsApp va lansa editarea mesajelor pentru toată lumea, este destul de ușor să vă înscrieți în versiunea beta Android pentru a o încerca chiar acum. Aveți două opțiuni: Prima este să vă înscrieți prin programul public de testare beta prin Magazinul Play. Odată înscris, veți primi o actualizare WhatsApp în Magazinul Play, care va înscrie aplicația în programul beta. Cu toate acestea, dacă programul oficial beta este plin, puteți oricând să descărcați cea mai recentă versiune beta din APK Mirror. Descărcați WhatsApp beta v2.23.10.13 sau mai recent, conectați-vă la WhatsApp și ar trebui să vedeți că apare opțiunea de editare.