25 iul. 2023 | 14:55

Schimbarea de la Telegram care transformă rețeaua: cine va avea acces la noile funcții

ACTUALITATE
Schimbarea de la Telegram care transformă rețeaua: cine va avea acces la noile funcții

Noua funcție Stories a Telegram a fost lansată, așa cum s-a promis, dar este disponibilă doar pentru utilizatorii Premium deocamdată, a spus compania într-un Tweet.

Luna trecută, CEO-ul Pavel Durov a dezvăluit viitoarea funcție care oferă un control mai adunat decât Poveștile de pe alte aplicații, permițându-ți să selectezi cine le poate vedea și cât de mult durează înainte de a dispărea.

Telegram Stories seamănă cu aceeași funcție de pe Facebook Messenger, apărând ca bule extensibile în partea de sus a listei de conversații.

Cum te ajută nouă funcție de la Telegram

Utilizatorii pot alege să le facă vizibile pentru public, împreună cu o serie de alte opțiuni: numai persoane de contact (cu excepții), persoane de contact selectate sau prieteni apropiați.

Poți adăuga subtitrări și link-uri și eticheta pe alții. De asemenea, utilizatorii pot partaja fotografii și videoclipuri capturate de camerele frontale și din spate simultan, similar postărilor de pe BeReal.

Dacă nu vrei să vezi postări de la un anumit contact, le poți muta în lista „Ascunde” din secțiunea de contacte. În plus, utilizatorii pot alege când expiră poveștile lor.

Le poți seta să dispară în 24 de ore ca și în cazul altor servicii, dar și să le faci să dispară în 6, 12 sau 48 de ore. Poveștile pot fi chiar afișate permanent pe pagina ta de profil, dacă dorești acest lucru, evident.

Toată lumea poate vedea Stories, iar utilizatorii pot trimite reacții și răspunsuri. Cu toate acestea, va trebui să fii abonat la Telegram Premium.

Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de cea mai recentă versiune de Telegram și să plătești 4,99 de dolari pe lună pentru un abonament Premium, cu o reducere disponibilă pe web.

Premium, care a sosit pe piață anul trecut, oferă, de asemenea, avantaje precum încărcări de 4 GB, descărcări mai rapide, autocolante unice, transcripții de la voce la text, dublarea limitelor de urmărire și multe altele.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele