09 aug. 2023 | 14:40

Schimbarea Coca Cola pe care nu ai cum s-o ignori: ce se întâmplă cu sticlele, cine este “de vină”

ACTUALITATE
Schimbarea Coca Cola pe care nu ai cum s-o ignori: ce se întâmplă cu sticlele, cine este “de vină”

Mulți români au observat schimbarea de la sticlele de Coca Cola și nu numai. Acestea au capacul atașat de sticlă, iar explicația este una interesantă. De reținut este că și alte băuturi răcoritoare au adoptat schimbarea, iar asta pentru că Fuzetea sau Cappy fac și ele parte din portofoliul de băuturi ale al Sistemului Coca Cola. Din aceeași gamă face parte și Dorna.

De ce sunt capacele sticlelor de Coca Cola atașate

Tranziția la noile capace care nu se mai detașează complet a început în primăvară, iar acum cele mai multe sticle de Cola au aceste capace. 

Unii români s-au declarat absolut deranjați de acest sistem, însă explicația este foarte simplă și te-ar putea ajuta să treci peste inconvenientul minor.

Branduri de băuturi din portofoliul Coca Cola precum Fanta, Sprite, Schweppes, Cappy și Fuzzetea au aplicat aceeași schimbare privind capacele atașate. Urmează ca până la finalul anului și apele minerale naturale Dorna să aibă astfel de capace.

O directivă a UE

Acest lucru are legătură cu implementarea prevederilor referitoare la închiderea recipientelor din plastic pentru băuturi, care a fost inclusă în Directiva Uniunii Europene privind materialele plastice de unică folosință. Aceste prevederi intră în vigoare în 2024.

Noile capace sunt menite să faciliteze reciclarea întregului ambalaj și au ca scop colectarea sticlelor de plastic împreună cu capacele.

·Tranziția la sticlele cu capace atașate a marcat un pas important și în călătoria Sistemului Coca-Cola pentru dezvoltarea de ambalaje mai sustenabile și susținerea colectării separate a ambalejelor, pentru reciclare (…)

Tranziția la sticlele cu capace atașate a marcat un pas important și în călătoria Sistemului Coca-Cola pentru dezvoltarea de ambalaje mai sustenabile și susținerea colectării separate a ambalejelor, pentru reciclare”, arată compania într-un răspuns privind schimbarea adusă sticlelor.