08 feb. 2023 | 09:39

Samsung Galaxy S23 te lasă fără spațiu pe telefon și nici nu l-ai pornit încă

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S23 te lasă fără spațiu pe telefon și nici nu l-ai pornit încă

Nici nu s-a lansat bine, iar Samsung Galaxy S23 pare să vină cu o lovitură importantă pentru utilizatori. Este vorba de spațiul liber pe care îl ai la dispoziție pentru filme, poze, aplicații și nu numai. Este mai mic ca niciodată, iar memoria internă de pe etichetă nu are nici în clin și nici în mânecă cu ce îți pune de fapt la dispoziție prețiosul smartphone pentru fișierele tale.

Din momentul în care scoți un Samsung Galaxy S23 din cutie, aproximativ 60GB de spațiu este ocupat din start, fără să faci nimic, fără să instalezi nimic. Aparent, aceasta este valoarea aferentă sistemului de operare, atât ocupă partiția de sistem a dispozitivului. Dacă ești de părere că nu ai fi mulțumit cu acest compromis, mai ales dacă ai optat pentru un terminal de 128GB, înseamnă că empatizezi la maxim cu utilizatorii nemulțumiți de pe internet.

Samsung te obligă la un Galaxy S23 cu spațiu mai mare

Samsung Galaxy S23 vine din start cu aproximativ 60GB de spațiu liber în minus. Dacă te gândești că această valoare fabuloasă a devenit standard în industrie și ai pierdut tu momentul, te înșeli amarnic. Un Pixel 7 Pro de ultimă generație vine cu o partiție de sistem de patru ori mai mică. Până și o instalare de Windows 11 pe un sistem nou se rezumă la aproximativ 30GB. Un iPhone 14 vine cu până la 17GB de spațiu ocupat din fabrică.

Principalul motiv pentru dezastrul la care își supune Samsung utilizatorii celor mai scumpe telefoane din portofoliu are legătură cu sume fabuloase de bani pe care le câștigă din așa numitul bloatware, aplicații preinstalate de care nimeni nu are nevoie, dar pe care sud coreenii își iau bani, pentru că funcționează ca un fel de reclamă. E ca și cum tu nu te-ai juca niciodată Candy Crush, dar dacă tot îl ai acolo instalat, parcă i-ai da o șansă.

În mod normal, pe un telefon cu Android precum cele de la Samsung, te-ai aștepta să găsești doar aplicații Samsung sau Google, dar pentru că diverși dezvoltatori plătesc pentru acest privilegiu, găsești pe telefon aplicații precum Microsoft 365, Netflix, Spotify, LinkedIn, Facebook și nu numai. Pentru că ar fi fost prea simplu ca problemele să se termine aici, după cum atrage atenția ArsTechnica într-o analiză de amploare pe subiect, pentru că aplicația preinstalată Facebook se găsește pe partiția de sistem, are privilegii suplimentare pe care nicio aplicație instalată din Google Play nu le primește. În cuvinte mai puține, poate fi semnificativ mai eficientă în a-și spiona utilizatorii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele