19 oct. 2023 | 15:15

Salariul lui Leo Messi a fost făcut public. Ce sumă câștigă. Și un român este plătit cu bani mulți în SUA

SPORT
Salariul lui Leo Messi a fost făcut public. Ce sumă câștigă. Și un român este plătit cu bani mulți în SUA

Leo Messi s-a transferat în această vară în SUA, la echipa lui David Beckham, Inter Miami, deși a avut ofertă de sute de milioane de euro din Arabia Saudită. El este plătit regește și în MLS, unde domină în clasamentul salariilor. Ce sumă încasează starul argentinian.

Ce salariu primește Leo Messi la Inter Miami

Leo Messi a semnat în această vară un contract cu Inter Miami, valabil până în 2025, deși a avut o ofertă uriașă din Arabia Saudită, de la Al-Hilal, și a fost dorit și de Barcelona. Campionul mondial cu Argentina a ajuns la echipa lui David Beckham din postura de jucător liber de contract, după ce înțelegerea sa cu PSG s-a încheiat.

Deși a refuzat sutele de milioane de euro ale șeicilor din Arabia Saudită, Leo Messi este plătit regește și în MLS. Asociaţia jucătorilor din liga nord-americană, MLS Players Association, a făcut public suma pe care o încasează campionul mondial. Salariu de bază este de 12 milioane de dolari şi o remuneraţie totală garantată de 20.446.667 de dolari, cu toate bonusurile incluse la franciza din Florida, informează NBC Sports.

Aceste cifre acoperă ceea ce primeşte starul argentinian din contractul său cu MLS, valabil până în 2025, însă nu includ alte acorduri negociate separat cu clubul sau cu sponsorii săi şi nici primele de obiectiv, adaugă sursa citată.

Câți bani încasează jucătorul român din MLS

Inter Miami are cea mai mare masă salarială din MLS (39,4 milioane de dolari), urmată de Toronto FC (32,3 milioane), LA Galaxy (25 milioane) şi Los Angeles FC (20,8 milioane de dolari).

Citește și: Top 10 cel mai bine plătiți jucători din lume. Revenire în fotoliul de lider

Messi îi devansează pe italianul Lorenzo Insigne, jucătorul formaţiei Toronto FC, care primeşte 15,4 milioane de dolari la franciza canadiană, şi pe elveţianul Xherdan Shaqiri, de la Chicago Fire, care încasează 8,1 milioane de dolari.

Salariul lui Leo Messi a fost făcut public. Ce sumă câștigă. Și un român este plătit cu bani mulți în SUA

Alexandru Mățan joacă la echipa Columbus Crew. Sursa foto: Profimedia

Mijlocașul român Alexandru Măţan, care joacă la echipa Columbus Crew, are un salariu de bază de 450.000 de dolari şi o remuneraţie garantată de 483.000 de dolari. potrivit datelor MLS Players.

Va câștiga Leo Messi ”Balonul de Aur”

Cu 11 zile îninate de decernarea ”Balonului de Aur”, presa din Spania a dezvăluit că Leo Messi va câștiga prestigiosul trofeu pentru a opta oară, record absolut în istoria fotbalului. De asemenea, va fi pentru prima dată când un fotbalist care nu evoluează în Europa se impune în cursa pentru ”Balonul de Aur”, notează Sport.

Citește și: Cum a reacționat Lionel Messi, după ce a fost scuipat pe teren: imaginile au devenit virale. „Vreți să devină cunoscut?” – FOTO & VIDEO

Leol Messi va primi acest premiu după ce a condus Argentina la triumful de la Campionatul Mondial din anul 2022. El are deja șapte trofee cîâștigate și este urmat în acestă ierarhie de Cristiano Ronaldo, cu cinci trofee.

Până în 1995, ”Balonul de Aur” a fost acordat doar fotbaliștilor europeni.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele