Rusia intimidează Occidentul cu nava „fără egal în lume”. Fregata Amiral Gorşkov și-a testat capacitățile de atac

Rusia intimidează Occidentul cu nava „fără egal în lume”. Fregata Amiral Gorşkov și-a testat capacitățile de atac

Ministerul rus al Apărării a precizat, miercuri, că fregata Amiral Gorșkov și-a testat capacitățile de atac în vestul Oceanului Atlantic. Într-o declarație, Moscova a explicat că nava de război a efectuat o simulare pe calculator cu rachete hipersonice Zircon. Acestea din urmă au o rază de acțiune de peste 1000 de kilometri și se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului!

Nava de război a Rusiei a simulat trageri cu rachete hipersonice

Fregata rusă Admiral Gorşkov s-a antrenat în lansarea de rachete hipersonice în partea de vest a Oceanului Atlantic cu ajutorul unei simulări pe calculator, a informat Ministerul rus al Apărării. Echipajul navei a simulat lansarea unei rachete Zircon asupra unei ţinte maritime, care a imitat o navă inamică şi care s-a aflat la o distanţă de peste 900 de kilometri. În cursul antrenamentului, „echipajul de luptă al fregatei a demonstrat un nivel ridicat de coordonare a acţiunilor”, au afirmat rușii.

Fregata Amiral Gorșkov este dotată cu rachete hipersonice

La începutul săptămânii, agenția de stat rusă TASS a dezvăluit că fregata Amiral Gorșkov, înarmată cu arme de croazieră hipersonice Zircon, va participa, în luna februarie, la exerciții comune cu forțele marine din China și Africa de Sud. Aceste antrenamente de 10 zile (17-27 februarie 2023) vor avea loc în apropierea orașului de coastă Durban și a Golfului Richards din Oceanul Indian, cu scopul „de a împărtăși abilități și cunoștințe operaționale”.

„Amiralul Gorșkov va merge la punctul de sprijin logistic din Tartus, în Siria, apoi va participa la exerciții navale comune cu marina chineză și cea sud-africană”, scrie TASS, citând o sursă din Apărare neidentificată.

Marș de luptă în oceane

Miercuri, 4 ianuarie, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu că nava de război a flotei ruse de nord a început desfășurarea unui marș de luptă în Oceanul Atlantic, Marea Mediterană și Oceanul Indian.

„Fregata Amiral Gorșkov, cu rachete hipersonice Zircon la bord, a început desfășurarea unui marș de luptă în Oceanul Atlantic, Marea Mediterană și Oceanul Indian”, a afirmat Șoigu în timpul unei ceremonii, care s-a desfășurat sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit ministrului Șoigu, nava este capabilă să execute atacuri puternice și precise asupra adversarului pe mare și pe uscat. Rachetele Zircon pot atinge o viteză de până la nouă Mach și depăși orice sistem de apărare antiaeriană și antirachetă.

Putin susține că nu are egal în lume

La rândul său, Vladimir Putin, care a participat la ceremonie în regim de videoconferință, a subliniat că puterea fregatei Amiral Gorșkov îi permite Federației Ruse să se apere în fața unor potențiale amenințări externe. Liderul de la Kremlin a evidențiat că „nava este echipată cu cel mai recent complex de rachete Zircon, care nu are egal în lume”.

„Nicio altă țară din lume nu dispune de asemenea armamente puternice. Sunt sigur că acestea vor proteja în mod fiabil Rusia de potențiale amenințări externe și vor contribui la asigurarea intereselor naționale ale țării noastre”, a spus președintele Putin.

Din cauza războiului din Ucraina, tensiunile dintre Occident și Rusia au atins cel mai înalt nivel din ultimii ani! Oficialii de la Moscova au sugerat, în repetate rânduri, că Rusia și-ar putea folosi arsenalul nuclear, cel mai mare din lume, dacă se va simți amenințată de sprijinul occidental pentru Kiev.