06 mart. 2023 | 12:55

Românul care a dat lovitura în Austria cu o afacere aparent banală: potențialul de creștere este enorm

ACTUALITATE
Românul care a dat lovitura în Austria cu o afacere aparent banală: potențialul de creștere este enorm

Există și români de succes, iar exemplul din acest articol va pune emfază pe modul în care anumiți oameni născuți și crescuți la noi în țară reușesc să dea lovitura.

Este și exemplul lui Răzvan Ban, un român care a deschis o cafenea în sudul Austriei, aproape de granița cu Italia.

Românul care a aflat rețeta succesului

Românul Răzvan Ban a deschis o cafea cu specific italienesc în sudul Austriei, în localitatea Villach, aproape de granița cu Italia, iar afacerea sa s-a dovedit a fi una de real succes.

Mai exact, cafeneaua deținută de acesta a ajuns în topul celor mai apreciate localuri din această nișă, din Austria, clienții fiind extrem de mulțimiți de aroma deosebită a cafelelor servite de român, în cafeneaua sa, informează Știrile TVR.

Răzvan Ban este din Timișoara, iar la frageda vârstă de 23 de ani a luat decizia de a schimba locul pentru a schimba și norocul. El s-a mutat, împreună cu mama sa, în Austria.

Aici, mama sa l-a sprijinit, înscriindu-l la un colegiu recunoscut internațional ce avea să-i dezvolte pasiunea pe care tânărul o avea pentru turism.

Ani mai târziu, în 2015, Ban își deschidea propria cafenea în Villach. De atunci, aici, timișoreanul comercilizează cafea adusă din diverse colțuri ale lumii, o prăjește, o ambalează și o comercializează.

Vorbim, în acest caz, de mai bine de 40 de sortimente diferite de cafea, dar și ciocolată caldă sau ceaiuri diverse.

În plus, austriecii se pot bucura aici nu numai de gustul cafelei italienești, ci și de alte produse autentice pe care le pot cumpăra. Spre exemplu, de paste, vin sau chiar grappa.

Mica sa cafenea fost premiată de testeri și lăudată îndelung de presa austriacă.

În concluzie, important este să-ți vină ideea de afacere potrivită, la momentul potrivit, dar și în locul potrivit. Ulterior, perseverența, pasiunea și munca depusă vor începe să aducă roadele.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele