11 mart. 2023 | 06:55

REVIEW Red Rose – serialul de pe Netflix care îți arată cât rău îți pot face aplicațiile mobile descărcate la întâmplare

ACTUALITATE
REVIEW Red Rose - serialul de pe Netflix care îți arată cât rău îți pot face aplicațiile mobile descărcate la întâmplare

Red Rose este un serial britanic realizat de BBC în 2022, însă preluat de Netflix, în care ți se arată cam ce se întâmplă atunci când descarci la întâmplare o aplicație mobilă.

În cazul în care, în acest weekend, ești în pană de idei cu privire la ceea ce ai putea să urmărești, pe Netflix, iată o sugestie cât se poate de validă: poți să vezi toate cele opt episoade Red Rose, disponibile pe gigantul de streaming.

Câteva motive ca să te uiți la Red Rose, pe Netflix

Red Rose este, ce-i drept, un serial cu adolescenți, însă se adresează unui public mult mai larg de atât, de vreme ce cu toții suntem, în această eră, „sclavii” tehnologiei – cu emfază pe telefoanele mobile smart care sunt nelipsite din viețile noastre.

Cu alte cuvinte, ceea ce se întâmplă acolo poate fi chiar povestea ta, într-un univers paralel destul de sumbru.

Serialul care, în prezent, are un singur sezon, dar șanse reale să fie continuat, spune povestea unei găști absolut normale de adolescenți dintr-un orășel de lângă Manchester, Regatul Unit.

Fiecare cu probleme lui, cu traumele lui, însă nimic ieșit din comun – ce n-ai mai văzut sau n-ai mai auzit.

Toată această normalitate aparentă se schimbă în momentul în care Roch dă acceptul unei aplicații de a-i accesa telefonul.

Ceea ce, într-o primă instanță, arată ca un miracol venit de „sus”, se transformă rapid în cel mai mare coșmar al adolescentei, însă și a prietenilor acesteia.

Interesant este că, de-a lungul celor opt episoade, ești tentat să bănuiești două surse vinovate pentru malefica aplicație: spiritele sau hackerii – ambele variante părând, în egală măsură, plauzibile.

Te avertizez că, imediat după ce vei termina de urmărit acest serial s-ar putea ca, măcar o perioadă, să-ți privești telefonul cu o oarecare neîncredere.

Dacă, din întâmplare, te-am făcut curios, te invit să urmărești trailer-ul de mai jos.

 

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele