31 aug. 2023 | 09:17

Restricții de circulație pe DN1, confirmate oficial. Numai de la București la Brașov să nu circuli, care este explicația

ACTUALITATE
Restricții de circulație pe DN1, confirmate oficial. Numai de la București la Brașov să nu circuli, care este explicația

DN1 continuă să fie cea mai circulată arteră rutieră din România. Din păcate, reprezintă și cea mai mare sursă de stres pentru șoferii români, iar cel mai nou anunț din partea autorităților nu le va face viața mai ușoară.

Românii care vor să circule de la București la Brașov și invers în perioada următoarelor săptămâni, vor avea parte de un stres suplimentar, pe lângă cel uzual asociat cu drumul național. Noi restricții de circulație au fost confirmate de către autorități, într-o perioadă în care oameni încă mai merg în concedii sau ”aleargă” spre aeroportul de la Otopeni.

Săptămâni de restricții pe DN1, oficiale

Nu mai puțin de 12 kilometri de drum asfaltat de pe DN1 Predeal – Brașov vor avea în următoarele săptămâni marcaje noi, după ce aceeași bucată a fost asfaltată luna trecută, conform informațiilor obținute de radio Târgu Mureș și preluate de Rador. Această lucrare se va reflecta în nu mai puțin de două săptămâni de restricții de circulație pe cea mai populară șosea din România, pe unul dintre cele mai periculoase segmente, serpentinele de la Timișu de Jos.

Pe perioada lucrărilor, circulația se va desfășura dirijat, alternativ, pe o singură bandă. Perioada fără restricții din cele două săptămâni va fi în weekend, de vineri după amiază până luni dimineață. Nu de alta, dar trebuie și muncitorii să aibă parte de weekend, aceasta fiind mai mult o favoare pentru ei, decât pentru șoferi, în contextul în care oricum nu mai există nicio zi cu trafic mai relaxat pe DN1, de luni până duminică, indiferent de momentul zilei. Poate doar dacă circuli pe acolo pe la 3 dimineața să mai ai o șansă să nu te enervezi maxim și să faci 5-6 ore pe o distanță de două ore.

Tot pe DN 1, dar între București și Ploiești, sunt restricții pentru reparații la podul peste râul Prahova, la kilometrul 42, între Potigrafu și Puchenii Moșneni. Până pe 11 septembrie, două din cele patru benzi ale podului sunt închise.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele