23 oct. 2023 | 20:16

Reacția lui Gigi Becali după verdictul în privința trofeelor câștigate de Steaua și FCSB: ”A răsărit din cer palmaresul?”

SPORT
Reacția lui Gigi Becali după verdictul în privința trofeelor câștigate de Steaua și FCSB: ”A răsărit din cer palmaresul?”

Magistrații de la Curtea de Apel București au dat verdictul legat de palmaresul disputat între CSA Steaua și FCSB. Gigi Becali a reacționat după ce a aflat ce decizie a luat instanța în privința trofeelor câștigate de echipa sa.

”Deţin palmaresul Stelei, nu?”

CSA Steaua deține toate trofeele pe care Secția de Fotbal a clubului le-a câstigat în perioada 1947-1998, iar Asociația AFC Steaua, înființată de Viorel Păunescu în 1998, detine trofeele obtinute în perioada 1998-2003. Florin Talpan a început războiul cu FCSB pentru palmaresul Stelei din perioada 1947-2003 în anul 2008.

Curtea de Apel a dat verdictul în privința palmaresului Stelei. Astfel, CSA Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1998. Intervalul 1998-2003, cel pe care ”militarii” doreau să îl obțină, nu a fost atribuit numănui. Nu aparține nici celor de la CSA, nici celor de la FCSB. La scurt timp după aflarea deciziei, Gigi Becali a avut o primă reacție.

Reacția lui Gigi Becali după verdictul în privința trofeelor câștigate de Steaua și FCSB: ”A răsărit din cer palmaresul?”

Curtea de Apel a dat verdictul în privința palmaresului echipelor FCSB și CSASteaua.

Pe mine mă interesa să am palmaresul din 2003. Dar pe care palmares îl am? Deci palmaresul al cui? Nu există două sau trei palmarese, ci numai unul. Dacă îl dețin eu din 2003, dețin palmaresul Stelei, nu?

Din 2003 preiau eu palmaresul, nu? Eu mizez că Asociația a luat de acolo și noi am luat de la Asociație. Nu am luat de undeva? A răsărit din cer palmaresul? Știi cum spune justiția? CSA nu poate pretinde, nu poate ridica pretenții la palmares din 1998 și până acum, deci nu îl au ei. E la noi!

Ei divizează palmaresul. Ei zic așa. L-a avut CSA până în 1998, a luat Asociația palmaresul până în 2003, iar din 2003 îl are FCSB. Dar același palmares, că nu sunt 17 palmarese”, a spus Gigi Becali, pentru orangesport.ro.

Avocatul FCSB, uimit de verdictul Curții de Apel

Virgil Boglea, unul dintre avocații FRCSB-ului, a recunoascut că decizia nu este una în favoarea echipei lui Gigi Becali și afirmă că s-a creat un nou palmares, între 2003 și 2017.

În această perioadă, în primul eșalon evolua formația latifundiarului din Pipera, dar sub denumirea de „Steaua”.În 2017, Gigi Becali a schimbat numele în FCSB.

Citește și: Florin Talpan, replică ironică pentru Gigi Becali. „Nu este Steaua, ci o echipă înregistrată în satul Mogoșoaia”

”Aștept motivarea Curții de Apel. Sincer, nu înțeleg cum s-a creat un nou palmares, din 2003 până în 2017, dacă nu au fost continuatori”, a spus Virgil Boglea, potrivit GSP.ro.

Cum se împarte acum palmaresul celor două echipe

CSA Steaua (1947-2003)

  • 21 de titluri de campioană în Liga 1
  • 20 Cupe ale Românieiâ
  • 4 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei.

Citește și: Florin Talpan vrea să îi dea lovitura lui Gigi Becali. Ce a cerut la Curtea de Apel

FCSB (2003 – prezent)

  • 5 titluri de campioană în Liga 1
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii.
Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele