09 oct. 2023 | 08:36

Răstunare de situație în cazul Simona Halep. „Vor plăti bani grei”. De ce întârzie apelul de la TAS

SPORT
Răstunare de situație în cazul Simona Halep. „Vor plăti bani grei”. De ce întârzie apelul de la TAS

Simona Halep are din nou probleme! După ce a așteptat mai bine de un an să fie judecată de Tribunalul Sport Resolutions acum trebuie să-și amâne și acțiunea de la TAS, pentru că deși a trecut o lună de când a aflat verdictul nu a primit încă hotărârea integrală de la instanța londoneză.

Simona Halep nu a făcut apel la TAS. Care este motivul

Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, dar încă nu a reușit să depună solicitarea de apel la Tribunalul Sportiv de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS). Motivul este unul greu de înțeles, dar se înscrie în această avalanșă de amânări care i-au presărat cazul încă de la început. Decizia de la Tribunalul Sport Resolutions a primit-o pe data de 11 septembrie, dar încă nu are și hotărâre integrală a tribunalului de la Londra pentru simplul motiv că aceasta nu a fost nici măcar redactată. Ori fără acest document, avocații ei nu pot să se ducă la Lausanne. Prosport scrie că această hotărâre întârzie pentru că nu au fost plătite anumite taxe.

„Nu am vrut să citesc raportul, știu exact ce am vorbit cu Simona, ce caracter are. Sunt convins că TAS-ul va face dreptate într-o oarecare măsură, astfel încât suspendarea să fie cât mai mică!”, a declarat președintele federației române de tenis, George Cosac.

Cazul ei a avut parte de o mulțime de amânări, deși sportiva a cerut o procedură rapidă. Sportiva a fost suspendată provizoriu pe data de 7 octombrie 2022 de Agenția Internațională de Integritate în Tenis, dar audierea ei a avut loc pe 28 și 29 iunie 2023, după ce trei ședințe au fost amânate.

Simona Halep se pregătește de o serie lungă de procese

Simona Halep și avocații ei se pregătesc în aceste zile pentru o serie de procese. În afara apelului de la TAS, a fost inițiată o acțiune și împotriva firmei din Canada care i-a vândut jucătoarei suplimentul nutritiv, contaminat cu Roxadustat. Miza acestui proces ar fi o despăgubire de zece milioane de dolari.

Ion Țiriac i-a transmis că ar trebui să îi dea în judecată și pe cei care i-au amânat cazul de atâtea ori, dar și pe cei care au suspendat-o atât de drastic. Omul de afaceri o sfătuiește să ceară în acest proces uriaș o sută de milioane de euro. Și George Cosac este convins că Simona Halep trebuie să facă și acest demers.

„Veți vedea că, în timp, toți cei ce vor fi acționați în judecată de către Simona vor avea de plătit bani grei! Este vorba de imaginea ei, câștigată cu ani de muncă asiduă, de lupte crâncene în teren cu toate celelalte adversare.

Pe ce mă bazez? Pe faptul că ea a făcut anumite declarații, nicio probă de sânge nu a fost contaminată și de aici derivă toate celelalte argumente pe care mă bazez”, a spus George Cosac, la Digisport.

Simona Halep a fost suspendată pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP). Deși tribunalul a admis contaminarea cu Roxadustat, judecătorii au transmis că a existat și o a doua sursă din care jucătoarea a luat acest medicament. A doua acuzație se referă la problemelor din pașaportul biologic, ceea ce duce cu gândul și la o altă formă de dopaj.

În momentul în care a fost suspendată provizoriu, Simona Halep se afla pe locul 9 WTA, iar acum nici nu mai face parte din clasamentul profesionist pe care l-a condus de două ori. Ultimul meci l-a jucat pe 29 august 2022 la US Open.