03 iun. 2023 | 06:55

Queen Charlotte – serialul Netflix inspirat de Bridgerton, mai bun ca originalul

ACTUALITATE
Queen Charlotte - serialul Netflix inspirat de Bridgerton, mai bun ca originalul

În cazul în care ți-a plăcut serialul Bridgerton, sau chiar cărțile care au inspirat acest serial, află că poți vedea, chiar acum, pe Netflix, Queen Charlotte, un prequel interesant despre tinerețea șarmantei regine din universul imaginar cu pricina.

Queen Charlotte spune povestea de la începuturi a simpaticei și controversatei regine din Bridgerton și îți explică, în egală măsură, cum era aceasta în tinerețe și cum a ajuns să se transforme, în ani.

Queen Charlotte, o poveste mult mai închegată decât cea din Bridgerton

Desigur, Queen Charlotte se axează, în mod deosebit, pe povestea unui singur personaj, însă pare spusă mult mai frumos. A nu se înțelege greșit, Bridgerton rămâne un serial bun pentru nișa lui, însă acesta parcă intră un pic mai adânc în finețurile firii umane.

Vei avea ocazia să afli, de asemenea, povestea Regelui George, dar și motivele pentru comportamentul său cel puțin ciudat. Nu îți voi povesti, de vreme ce ai face bine să te uiți la filmul serial fără spoilere.

Shonda Rhymes dovedește, și de această dată, o mare versatilitate în producțiilor sale, reușind cu grație să-ți spună o poveste cap-coadă, pe care să o înțelegi și să o iubești.

Reamintim că, încă de la anunțarea lansării serialului, Queen Charlotte a creat animozități între români, unii dintre „ai noștri” fiind incapabili să înțeleagă de ce regina Angliei este de culoare. Ei ar trebui să știe că aceasta este o poveste, în consecință, vorbim despre ficțiune, nu despre un film istoric.

Ba mai mult decât atât, Queen Charlotte explică fenomenul introducerii oamenilor de culoare în înalta societate, într-o perioadă în care acest lucru nu era posibil în Marea Britanie, prin existența așa-zisului „Experiment”. Cu alte cuvinte, vorbim despre o radiografie de tip psihologie inversă în ceea ce privește un fenomen îngrijorător, chiar și în zilele noastre, în lume: rasismul.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele