02 feb. 2023 | 02:23

Patronii români se umplu de bani: 100.000 de euro de la stat, cu o singură condiție

ACTUALITATE
Patronii români se umplu de bani: 100.000 de euro de la stat, cu o singură condiție

Mediul de afaceri din România are o șansă importantă de a obține finanțare de la stat, chiar la început de an.

Este vorba despre accesarea unor sume impresionante de bani, ce provin din PNRR și se adresează întreprinderilor mici și mijlocii ce îndeplinesc o condiție esențială.

Practic, pentru a fi eligibili și pentru a primi banii în cont, patronii români trebuie să dețină firme ce pun preț pe digitalizare.

Știm cu toții că tendința viitorului pe toate planurile și în toate domeniile de activitate este digitalizarea. Inclusiv în administrația publică se încearcă implementarea la scară cât mai largă a digitalizării, datorită numeroaselor beneficii de accesibilitate și transparență, dar și eficiență, pe care aceasta le presupune.

Cum poți pune mâna pe 100.000 de euro cash, pe care nu-i mai dai înapoi

Ei bine, la fel este și în mediul privat. Ca să prindă trenul viitorului, să devină mai competitive, mai performante, firmele mici și mijlocii din România trebuie să se orienteze către tehnologie și digitalizare. Cei ce deja o fac au numai de câștigat, fiindcă îi așteaptă finanțări de până la 100.000 de euro.

Banii nu vin însă fără ca patronul să trimită un proiect de finanțare pe platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro. Mare atenție, deoarece există un termen prevăzut pentru acest lucru, respectiv de la 15 februarie 2023, ora 10:00, până pe 18 aprilie 2023, ora 24.00.

Cei ce depun astfel de proiecte trebuie să aibă calitatea de întreprinderi mici, mijlocii sau microîntreprinderi (IMM-uri), înființate până cel târziu la data de 31 decembrie 2021.

De asemenea, e important ca patronii noștri să mai fie atenți la un detaliu. Este vorba despre faptul că, la finalul implementării proiectului, firma trebuie să aibă mai mult de jumătate din angajați care să folosească, în scopuri de afaceri, calculatoare conectate la internet. Totuși, vorbim despre promovarea digitalizării, nici nu se putea să nu se impună o astfel de condiție ulterioară.