22 ian. 2023 | 12:50

Nu doar banii contează pentru români: angajații au dorințe „greu de îndeplinit”

ACTUALITATE
Nu doar banii contează pentru români: angajații au dorințe

Când vine vorba despre a aduce satisfacție omului modern, misiunea celor responsabili este destul de dificilă.

Pe lângă banii atât de necesari, avem nevoie de o sumedenie de alte aspecte și alți factori favorabili, astfel încât viața noastră să fie echilibrată, adaptată nevoilor secolului în care trăim și să ne servească necesităților noastre curente.

Ca angajați, avem nevoie de spații de lucru moderne, care să corespundă cu actualul stil de viață, iar un sondaj recent scoate la iveală ce-și doresc angajații români, din acest punct de vedere.

Ce-și doresc, de fapt, angajații români. Nu de bani este vorba, așa cum cred patronii

Vom vedea că factorii de decizie, dacă-și vor dori, au deja trasate direcțiile pe care pot acționa, pentru a aduce mai multă satisfacție, dar și echilibru și fericire în viața angajaților.

Aceste lucru sunt importante și ar fi necesar să fie implementate, deoarece fericirea particulară a angajatului se reflectă, în mod invariabil, în nivelul său de productivitate.

Prin urmare, vorbim despre niște investiții cu randament foarte bun.

„Românii vor spații moderne de lucru și viață urbană pentru un echilibru între viața personală și profesională, cu mai puțin timp în trafic și mai mult alături de familie. 62% dintre angajații respondenți cred că spațiile moderne de lucru și viață urbană ar trebui să aibă parcuri și zone verzi.

Aproape 40% își doresc zone cu multe restaurante și cafenele, iar 38% mizează pe ariile dedicate activităților de recreere. Peste jumătate din respondenți consideră că proiectele moderne de lucru și viață urbană ar trebui realizate, în egală măsură, de autoritățile locale și de companiile private”, relevă un sondaj Genesis Property.

Analiza mai scoate la iveală faptul că, pentru peste 6 din 10 respondenți, campusul pentru stilul de viață al viitorului ar trebui să aibă parcuri și zone verzi. Pentru 4 din 10 respondenți, prioritatea constă în accesul facil la restaurante și cafenele, iar 38% țin cont de zonele dedicate pentru activități de recreere.

„Conceptul de campus al viitorului este benefic pentru angajați și pentru locuitori, prin propria sa natură: proiecte compacte, care pot fi traversate rapid pe jos. Vorbim despre zone în care oamenii pot accesa cu ușurință serviciile și facilitățile de care au nevoie, într-o plimbare de doar câteva minute. Acestea pot îmbunătăți calitatea vieții prin reducerea dependenței de mașini și creșterea oportunităților de activitate fizică, interacțiune socială, integrare reală într-o comunitate și acces rapid la produsele și serviciile necesare vieții de zi cu zi. În plus, conceptul poate ajuta și la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea calității aerului”, declară Andreea Petre, Cost & Contract Manager, Genesis Property.