10 oct. 2023 | 21:14

Patronii de „păcănele”, foc și pară: ce nemulțumiri au, toți banii le sunt în pericol

ACTUALITATE
Patronii de

Apare o reacție fermă în spațiul public, din partea industriei jocurilor de noroc.

Se pare că patronii firmelor care se ocupă cu astfel de activități iau poziție în fața avalanșei de modificări legislative pe care a demarat-o Guvernul de la București.

Amintim că industriei i s-au impus, de curând, noi reguli legate de fiscalitate, cu scopul de a reglementa mai dur această activitate și de aduce mai mulți bani la buget.

Ce-și doresc patronii de păcănele în această perioadă

Doar că patronii acestor companii par să aibă și ei ceva de spus în toată această avalanșă de schimbări. Ei cer predictibilitate, aspect revendicat, de altfel, de întreg sectorul privat românesc în această perioadă, indiferent de domeniul de activitate.

„Înțelegem, în contextul socio-economic actual, necesitatea noilor reguli prevăzute de Guvern pentru industria jocurilor de noroc. Considerăm că măsurile recent adoptate își vor putea dovedi eficiența, dacă această adevărată reformă se va întinde cel puțin pe un interval mediu de timp, ideal pe termen lung, oferind celor care activează în acest domeniu predictibilitatea și elementele de control necesare pentru a putea menține jocurile de noroc în topul marilor contributori la bugetul de stat”, arată un punct de vedere transmis de FedBet – Federația Organizatorilor de Jocuri de Noroc din România, din care fac parte cele două mari asociații ale industriei de profil – Rombet şi Romanian Bookmakers și la care Romslot.

Vezi aici detaliul din Codul Muncii care îți aduce mai mulți bani la salariu

„Mai sunt pași de făcut în modernizarea cadrului legislativ care reglementează jocurile de noroc”, a mai transmis industria.

Sectorul privat românesc privește sceptic spre noul Cod fiscal

În general, firmele sunt de acord cu faptul că o înăsprire a politicilor fiscale, deși ar fi adoptată cu scopul de a crește colectările bugetare, nu ar face altceva decât să îngroape afacerile cu capital autohton.

Cei mai multi manageri de la noi din țară își doresc să fie lăsați să facă profit, să li se ofere un spațiu fiscal mai relaxant, astfel încât statul să aibă în mod real de câștigat de pe urma activității lor antreprenoriale. Altfel, cred mulți patroni, se va încuraja economia subterană, evaziunea fiscală și munca la negru, fiindcă firmele vor fi nevoite să fugă de fiscalitate sau să renunțe la afacere.

Află de aici care sunt țările din Europa cu salarii de patru ori mai mari decât în România