18 dec. 2023 | 12:25

Patrick Mouratoglou a ignorat-o total pe Simona Halep. Declarația prin care a sfidat-o pe româncă

SPORT
Patrick Mouratoglou a ignorat-o total pe Simona Halep. Declarația prin care a sfidat-o pe româncă

Simona Halep a acordat un interviu pentru presa internațională în care l-a atacat pentru prima dată pe fostul ei antrenor Patrick Mouratoglou. După reproșurile sportivei din Constanța, antrenorul francez a dat o declarație prin care a sfidat-o pe fosta lui elevă. Ce a spus francezul.

Patrick Mouratoglou, sfidător la adresa Simonei Halep

Patrick Mouratoglou se afla, oficial, într-o relație de colaborare cu Serena Williams în momentul în care a decis să înceapă să o antreneze pe Simona Halep. Românca a lucrat cu antrenorul francez în perioada aprilie – octombrie 2022, timp în care a fost prinsă dopată cu Roxadustat. Ea a fost suspendată patru ani și așteaptă procesul de la TAS, care va avea loc pe 7-9 februarie 2024.

Simona Halep a acordat un intervviu amplu pentru presa internațională în care a afirmat că este dezamăgită de Patrick Mouratoglou și că nu mai colaborează cu Academia lui. Mai mult, cei doi nici nu și-au mai vorbit de ceva vreme. După aceste afirmații, francezul nu i-a rămas dator și a vorbit despre fostele și actualele vedete ale circuitului, ignorând-o total pe româncă.

Patrick Mouratoglou a avut numai cuvinte de laudă la adresa unor jucătoare precum Coco Gauff, Serena Williams, Venus Williams sau Maria Sharapova.

Patrick Mouratoglou a ignorat-o total pe Simona Halep. Declarația prin care a sfidat-o pe româncă

Simona Halep și Patrick Mouratoglou. Sursa foto: Profimedia

Acum le ai pe Coco Gauff și Naomi Osaka, nu există altele pentru că, desigur, sunt multe altele, dar cred că cele două sunt super incitante. Desigur, nu le putem uita pe Swiatek, Sabalenka și Rybakina, care au dominat anul, înainte de a ieși la rampă Coco.

Sunt superstaruri, așa că sunt grozave pentru WTA – WTA are nevoie de superstaruri. Am avut atâția ani grozavi alături de Serena, Venus și Maria Sharapova, care sunt trei vedete cu adevărat uriașe. Și cred că asta atrage foarte mult atenția asupra tenisului feminin când ai astfel de jucătoare”, a declarat Patrick Mouratoglou, potrivit Eurosport.com.

Cum se apără Simona Halep în cazul de dopaj

În interviul acordat zilele trecute, Simona Halep se referă și la testul antidoping pe care l-a căzut la US Open 2022, când a fost depistată în corpul său substanța Roxadustat. Ea a fost găsită vinovată de două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și a unei ”metode/substanțe interzise” pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Citește și: Jurnalistul care a intervievat-o pe Simona Halep a rupt tăcerea. Ce impresie i-a lăsat sportiva: ”A suferit un șoc”

E foarte clar că este vorba despre o contaminare. Cu trei zile înainte de proba pozitivă, am fost testată negativ pentru dopaj în urină și sânge. Prima dată mi s-a spus că este vorba despre o cantitate foarte mică din substanța interzisă în organismul meu.

Nu m-aș fi putut dopa în cele trei zile. Nu este și nu a fost intenția mea să facă ceva rău. Mi-am dedicat viața tenisului, l-a respectat. Principiile mele sunt diferite”, a afirmat Simona Halep.

”Când angajezi pe cineva trebuie să ai încredere în acel cineva”

Chiar dacă i-a reproșat lui Patrick Mouratoglou că a făcut prea târziu declarații publice deswpre cazul său, Simona Halep se simte ușurată după dezvăluirile fostului antrenor, deoarece s-ar putea dovedi cruciale pentru revenirea ei în circuit. Dar a mărturisit că va fi greu să mai aibă încredere în persoanele cu care va lucra.

”De aceea angajezi oameni, pentru că ai nevoie de informații, trebuie să fii mai bun. Am avut mereu încredere, dar încrederea mi-a fost distrusă. Nu știu dacă în viitor voi mai putea avea încredere din nou.

Citește și: Simona Halep, primul atac la Patrick Mouratoglou după suspendare. De ce îl acuză: ”S-a terminat”

Trebuie să învăț. Principiul meu este că atunci când angajezi pe cineva trebuie să ai încredere în acel cineva”, a spus fostul lider mondial, în interviul pentru Euronews.

Pentru că nu a mai jucat din august 2022, Simona Halep a fost ștearsă din clasamentul WTA. Atunci când a fost suspendată provizoriu, sportiva ocupa locul nouă mondial.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele