Orășelul din Europa care a inspirat Frozen, sufocat de turiști gălăgioși: măsurile disperate luate de localnici
Un orășel de basm din Europa a devenit extrem de popular după ce turiștii au aflat că i-a inspirat pe cei de la Disney în crearea celebrei animații Frozen.
Hallstatt, din Austria, a devenit extrem de popular printre turiști, astfel încât localnicii au devenit cu adevărat disperați din pricina acestora.
Modul inedit în care protestează localnicii din acest orășel de poveste
Pe cale de consecință, aceștia au instalat o barieră de lemn pentru a bloca priveliștea către Alpi, în semn de protest împotriva turismului de masă, informează AFP.
„Am reacționat la plângerile cetățenilor” localității, a declarat un oficial al municipalității, sub sub anonimat, pentru AFP, adăugând că bariera a fost montată recent, cu scopul de a servi drept protest.
Hellstatt este cunoscut, de asemenea, pentru frumoasele case tradiționale ridicate pe stâncă, pentru lacul superb cu apă limpede, dar și pentru turla bisericiii care complimentează tot peisajul desprins, parcă, dintr-un basm.
Înainte de pandemia de Covid-19, Hallstatt primea anual aproximativ un milion de vizitatori. Pe timpul pandemiei, haosul s-a potolit, însă situația a revenit la „normal” imediat după ce au fost ridicate restricțiile, astfel că localnicii se confruntă, din nou, cu haosul generalizat.
Aceștia au acuzat că turiștii provoacă poluare fonică dar și forfotă într-o localitate cunoscută pentru liniște, relaxare și calm.
În cazul în care nu știai, chinezii au „comis-o” și de data aceasta, copiind în întregime orășelul austriac. Evident, copia din China beneficiază, la rândul său, de vizite anuale din partea turiștilor.
Orășelul a fost copiat în mărime naturală în China și este extrem de popular în Coreea de Sud după difuzarea unui serial de televiziune în care este menționat. Hallstatt este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și a inspirat, de asemenea, Disney pentru a crea regatul Arendelle, din Frozen, după cum menționam anterior, în cadrul acestui articol.
Rămâne de văzut cât timp va mai rămâne acea barieră acolo și, mai ales, cum va reuși să îmbunătățească viața localnicilor sufocați de turiști.