18 ian. 2023 | 10:31

Nuditatea și un cuplu transgender, motiv de dispută pe Instagram: ce a hotărât Meta

ACTUALITATE
Nuditatea și un cuplu transgender, motiv de dispută pe Instagram: ce a hotărât Meta

Consiliul Meta a spus că Instagram a eliminat incorect imaginile unui cuplu trans și non-binar cu pieptul gol și sfârcurile acoperite.

Consiliul de Supraveghere al Meta a respins eliminarea de către companie a două postări pe Instagram care arată un cuplu transgender și non-binar cu pieptul gol și sfârcurile acoperite. Una dintre imagini a fost postată în 2021, iar cealaltă, anul trecut. Postările au menționat că unul dintre ei plănuia să fie supus unei intervenții chirurgicale de afirmare a sexului, iar duo-ul a strâns fonduri pentru a plăti procedura.

Cu toate acestea, Meta a eliminat postările pentru încălcarea regulilor sale privind partea sexuală. Consiliul de Supraveghere spune că moderatorii au revizuit imaginile de mai multe ori după rapoartele utilizatorilor și alertele de la sistemele automate. Cuplul a contestat deciziile lui Meta la Consiliul de Supraveghere. Meta a stabilit că eliminarea postărilor a fost apelul incorect și le-a restabilit.

Postările de pe Instagram, motiv de dispută

Consiliul de Supraveghere a anulat deciziile inițiale de eliminare ale Meta. Acesta a stabilit că eliminarea imaginilor nu a fost în conformitate cu „standardele comunității, valorile sau responsabilitățile privind drepturile omului” ale companiei și că aceste cazuri subliniază probleme de bază cu politicile Meta.

Consiliul a scris că directivele lui Meta către moderatori cu privire la momentul în care elimină postările conform politicii de solicitare sexuală sunt „mult mai ample decât rațiunea declarată pentru politică sau îndrumările disponibile publicului”. Acesta a susținut că discrepanța provoacă confuzie pentru moderatori și utilizatori. Meta însăși a remarcat că această abordare a dus la eliminarea incorectă a conținutului.

În plus, Consiliul a scos în evidență perspectiva binară inerent restrictivă a standardului comunității privind nuditatea adulților și activitatea sexuală. Acesta notează că regulile, în general, nu permit utilizatorilor Meta să posteze imagini cu sfârcurile feminine, deși există excepții pentru lucruri precum alăptarea și intervenția chirurgicală de confirmare a sexului.

„O astfel de abordare face neclar modul în care regulile se aplică persoanelor intersexuale, non-binare și transgender și impune evaluatorilor să facă evaluări rapide și subiective ale sexului și genului, ceea ce nu este practic atunci când se moderează conținutul la scară largă”, a scris Consiliul.

Acesta a numit regulile actuale „confuze” și a remarcat că excepțiile extinse (care permit, de asemenea, imagini legate de proteste și conștientizarea cancerului de sân) „deseori complicate și prost definite”. Ca atare, a susținut Consiliul, politica nu este funcțională în practică.