13 nov. 2023 | 12:55

Novak Djokovici, huiduit la Turneul Campionilor. De ce a făcut sărbul o criză mare de nervi VIDEO

SPORT
Novak Djokovici, huiduit la Turneul Campionilor. De ce a făcut sărbul o criză mare de nervi VIDEO

Novak Djokovic continuă să distrugă toate recordurile în tenis, după victoria de debut de la Turneul Campionilor 2023. Însă, sârbul a făcut o criză de nervi și a fost huiduit copios de publicul din tribunele arenei din Torino. Ce l-a enervat.

Gestul făcut de Novak Djokovici în timpul meciului

Novak Djokovic a debutat cu o victorie la Torino, la Turneul Campionilor. Sârbul l-a învins, după un meci foarte spectaculos, pe Holger Rune, scor 7-6, 6-7, 6-3. În timpul partidei, care a durat trei ore și șase minute, Nole a făcut o criză înfiorătoare de nervi.

Liderul mondial s-a enervat rău după un retur la limită reușit de adversarul său. Novak Djokovici a rupt două dintre rachetele sale pe margine și a fost huiduit copios de spectatori pentru acest gest. La conferința de presă de după meci, sărbul a vorbit despre reacția sa.

”N-aș încuraja pe nimeni să facă așa ceva. Nu sunt multumit de comportamentul meu, nu sunt mândru de mine, chiar dacă poate mă ajută.

Cu siguranță, aș fi preferat să nu rup rachetele, dar îmi asum responsabilitatea. Există moduri diferite, poate modalități mai inteligente de a lăsa în spate frustrarea decât să distrugi o rachetă“, a spus Novak Djokovici, potrivit Eurosport.

Cifre uimitoare pentru Novak Djokovici după victoria de la Torino

Cu succesul contra lui Rune, Novak Djokovic a ajuns la a 254-a victorie împotriva jucătorilor de top 10 ATP în întreaga carieră. Toți ceilalți șapte participanți de la Turneul Campionilor au împreună 188 de astfel se succese.

Citește și: Novak Djokovici, rețeta succesului. Dezvăluirea omului care a văzut ce face liderul mondial și cum scrie istorie

În 2023, liderul mondial a câștigat șase titluri, dintee care trei de Grand Slam, are 52 de victorii și cincni înfrângeri și a reusit record împotriva jucătorilor de TOP 10: 14-3. Cu succesele contra jucătorilor de top 10 ATP, Nole l-a egalat pe Federer în clasamentul tenismenilor care au ajuns la o asemenea cifră după ce au trecut de 35 de ani.

Termină sezonnl pe primul loc

În urma victoriei cu Holger Rune, Novak Djokovic și-a asigurat primul loc în clasamentul mondial, poziție în care se află pentru a opta oară în carieră și deține recordul pentru acest indicator.

Ultima dată când Djokovic a reușit să încheie sezonul ca lider în clasament a fost în 2021, depășind realizările americanului Pete Sampras, care a încheiat anul de șase ori numărul unu mondial. În 2022, spaniolul Carlos Alcaraz a încheiat sezonul pe primul loc.

Citește și: Topul celor mai buni tenismeni din istorie. Cine este lider și ce loc onorabil ocupă Ilie Năstase

Tenismenul sârb are 36 de ani și a cucerit 97 de titluri ATP în carieră, inclusiv 24 de victorii de Grand Slam, un record la simplu masculin.

Pentru sârb, urmează al doilea meci de la Turneul Campionilor, când va da piept cu italianul Jannik Sinner.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele