26 oct. 2023 | 20:07

Motivul pentru care Barcelona – Real Madrid nu se transmite la TV într-o țară din Europa. Există o lege din anii ’60

SPORT
Motivul pentru care Barcelona - Real Madrid nu se transmite la TV într-o țară din Europa. Există o lege din anii '60

O lege din anii ’60 interzice ca meciurile de fotbal să fie televizate la orele după amiezii, în zilele de sâmbătă. În acest context, Barcelona – Real Madrid, El Clasico de sâmbătă, nu va fi la TV. Iată care este motivul.

De ce nu se vede El Clasico la TV

Barcelona – Real Madrid este  cel mai tare derby din fotbalul mondial, urmărit de jumătate de miliard de iubitori ai fotbalului pe întreg mapampondul. Dar El Clasico de sâmbătă, 28 octombrie, nu se vede la TV în Marea Britanie din cauza unei legi care datează din anii 1960 și care va fi în vigoare până în 2029.

Potrivit legii, televiziunile nu au voie să transmită partide de fotbal în intervalul orar local 14:45-17:15. în timp ce Barcelona – Real Madrid se joacă, conform orei din Regatul Unit, de la 15:15. Motivul introducerii acestei legi este acela de încuraja fanii să meargă la stadion, nu să stea acasă și să se uite la TV la meciuri, notează AS.

Motivul pentru care Barcelona - Real Madrid nu se tranmite la TV într-o țară din Europa. Există o lege e din anii '60

Barcelona a câștigat El Clasico, în martie 2023. Sursa foto; Profimedia

”Suntem dezamăgiți”

Astfel, englezii vor rata debutul lui Jude Bellingham, cel mai în vogă fotbalist britanic, într-un El Clasico. Keegan Pierce, directorul general al La Liga pentru Marea Britanie și Irlanda, crede că legea ar trebui modificată pentru ca microbiștii englezi să poată vedea la TV meciuri din străinătate.

”Suntem dezamăgiți. Fanii britanici nu vor putea urmări El Clasico, nici debutul lui Bellingham în acest weekend, din cauza regulii din Regatul Unit de interzicere a fotbalului sâmbătă, de la 14:45.

Citește și: FC Barcelona, cel mai dur adversar din istoria lui Real Madrid. Ce au spus Xavi și Carlo Ancelotti, după ce catalanii au câștigat, la Riad, Supercupa Spaniei

Deși susținem pe deplin măsurile de promovare a prezenței pe stadioanele englezești, credem că interdicția ar trebui să se limiteze la transmisiunile televizate ale fotbalului intern, nu la competițiile din străinătate”, a declarat Keega Pierce, citat de AS.

Barcelona – Real Madrid s-a jucat prima oară în 1902 şi a devenit cu timpul mai mult decât o rivalitate fotbalistică. Astăzi, cel mai urmărit derby al planetei.

Barcelona poate încasa 28,5 milioane de euro pe scaune vândute

Barcelona s-a mutat în acest sezon de pe Camp Nou, deoarece arena a intrat în reconstrucție. Fanii au posibilitatea să rămână cu o amintire de pe stadion, după ce clubul a pus în vânzare scaunele vechi. Cei interesați trebuie să plătească 300 de euro pentru achiziționarea unuia.

Pe vechiul Camp Nou au fost 95.000 de locuri și dacă toate scaunele se vor vinde la prețul de 300 de euro, Barcelona ar obține o sumă imensă, 28.5 milioane de euro.

Citește și: Ce salarii au jucătorii de la FC Barcelona, 250.000 de euro pe sezon este cel mai mic. Fotbalistul care primește cei mai mulți bani

Proiectul de modernizare a stadionului din Barcelona se întinde pe patru ani, va dispune de acoperiș, iar capacitatea arenei va ajunge de la 95.000 de locuri la 105.000. Totodată, zonele din jurul stadionului vor fi modernizate și va fi cel mai scump stadion din Europa.

În prezent, catalanii evoluează pe stadionul olimpic din Barcelona, denumit ”Estadi Olimpic Lluis Companys”. Arena a fost construiăt în 1927 și renovată în 1989, pentru Jocurile Olimpice de vară din 1992 și are o capacitate de 56.000 de locuri. Este al șaselea cel mai mare stadion din Spania.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele