Motivul pentru care avem salarii mici: angajaților nu le va plăcea această explicație
Te-ai întrebat de multe ori de ce ai salariul foarte mic și superiorul tău nu te promovează într-o funcție ierarhic superioară și mai bine plătită? Ei bine, ar trebui să pui aceste eșecuri și pe seama lipsei de pregătire profesională de care poți da dovadă.
Mulți salariați consideră că anii de studiu sau cursurile de formare profesională pe care le-au urmat de-a lungul timpului sunt îndeajuns pentru a fi remunerați cu lefuri generoase și cu diverse beneficii. Dar nu este deloc așa! Angajații care se bucură de beneficii diverse sunt aceia care investesc resurse și timp în pregătirea lor profesională pe tot parcursul carierei lor. Din nefericire, acest tip de pregătire nu este deloc larg răspândit în România.
Acesta e motivul pentru care șeful nu-ți mărește salariul de ani de zile
Conform unei analize proaspăt realizate de Comisia Europeană, în 2021, rata de participare a adulților la învățarea pe tot parcursul vieții era extrem de redusă în România.
Analiza citată reliefează faptul că, în al doilea an al crizei sanitare globale, rata de participare a adulților la învățarea pe tot parcursul vieții era de 11 % în Uniunii Europene. România e printre statele de la coada clasamentului, motiv ce poate sta la baza faptului că angajații români sunt printre cei mai prost plătiți din cadrul comunității europene.
În cel de-al doilea an de pandemie, potrivit datelor făcute publice de Comisia Europeană, cele mai mari ponderi ale participării adulților la învățare au fost înregistrate în Suedia (35%), Finlanda (31%) și Țările de Jos (27%).
De altfel, conform analizei citate, se pare că cele mai mici ponderi ale participării adulților la învățare au fost înregistrate în Bulgaria (2%), Grecia (4%) și Slovacia, România, Croația și Polonia (toate 5%).
Desigur, când vine vorba despre salarii, angajatorii iau în calcul numeroase aspecte, dar trebuie subliniată importanța dezvoltării permanente a angajatului, deoarece ea influențează în mod direct grila de salarizare.