09 mai 2023 | 14:38

Moștenire de 1,5 milioane de dolari pentru pisica lui Karl Lagerfeld. Cum trăiește Choupette după decesul designerului

ULTIMA ORĂ
Moștenire de 1,5 milioane de dolari pentru pisica lui Karl Lagerfeld. Cum trăiește Choupette după decesul designerului

Karl Lagerfeld i-a lăsat o moștenire de 1,5 milioane de dolari pisicii sale, Choupette, înainte de a deceda, în anul 2019, la vârsta de 85 de ani. Felina este mai bogată decât cei mai mulți oameni din lume și duce o viață de lux.

Cum au ajuns banii la Choupette

În Franța, unde trăiește Choupette, la fel ca în Statele Unite ale Americii și în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, animalele de companie sunt considerate proprietate și, prin urmare, nu pot moșteni niciun ban. În Germania, unde s-a născut designerul, animalele pot fi moștenitoare.

„În Franța nu poți numi un animal de companie ca beneficiar. Pentru ca un beneficiar să primească o moștenire, acesta trebuie să fie o persoană fizică sau o fundație”, a declarat un avocat, Valerie Duane-Dray.

Cu toate acestea, există totuși mai multe modalități prin care cineva poate lăsa în urmă bani pentru a asigura bunăstarea unui animal de companie.

Deși nu este clar ce metodă a ales Karl Lagerfeld, cea mai populară metodă este aceea de a lăsa banii noului îngrijitor, deoarece un animal poate fi lăsat cuiva prin testament. Altfel, designerul ar fi putut să creeze o fundație care are ca unică misiune să aibă grijă de Choupette.

„Choupette are propria ei mică avere. Este o moștenitoare. Dacă mi se întâmplă ceva, persoana care se va ocupa de ea nu va fi în suferință”, spunea designerul înainte de a deceda, potrivit Daily Mail.

Cum arată viața de lux a pisicii lui Karl Lagerfeld

Criticii și-o pot imagina pe Choupette mâncând din bolurile sale de designer Lucy Balu x Choupette și dormind doar pe cele mai moi paturi.

După cum se vede în imaginile de pe contul ei de Instagram, celebra felină călătorește cu stil într-o geantă de transport Lucy Balu x Choupette de 250 de dolari sau într-una Louis Vuitton de 2.000 de dolari, departe de cele obișnuite în valoare de 20 de dolari pe care le folosesc cei mai mulți îngrijitori de pisici.

Pisica lui Lagerfeld, care zboară cu avioane private, are, de asemenea, o sursă proprie de venit, din ședințe foto și colaborări precum Lucy Balu. În plus, ea este subiectul a două cărți. Pe contul de Instagram al felinei apar adesea omagii pentru regretatul designer.