A murit Karl Lagerfeld, principalul creator de modă al casei Chanel

A murit Karl Lagerfeld, principalul creator de modă al casei Chanel

Designerul de modă Karl Lagerfeld al casei Chanel a murit marți, 19 februarie, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Paris.

Creatorul de modă a fost absent de la Săptămâna modei de la Paris, celebrul show organizat în ianuarie de Chanel. Deși reprezentanții casei de modă au susținut că Lagerfeld este doar obosit, acesta a fost internat de urgență la spital luni noaptea și a murit a doua zi. Cauza morții sale nu este cunoscută deocamdată.

Conform publicațiilor franceze, acesta era bolnav de mai multe săptămâni.

Lagerfeld, una dintre cele mai iconice figuri ale modei, a fost directorul de creație al casei de modă de lux franceze pentru mai mult de 30 de ani, ca parte a carierei sale de șapte decenii.

Karl Lagerfeld s-a născut în 1933 în Germania și a devenit unul dintre cele mai mari nume din lumea modei. Designerul este cunoscut atât pentru munca sa la casele Chanel, Fendi și Chloé, dar și pentru propria casă de modă, căreia i-a dat numele său.

Rareori văzut fără costumele închise la culoare, părul alb prins în coadă, ochelarii de soare și mănuși fără degete, Lagerfeld a câștigat reputația de cel mai recognoscibil om din modă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: stiripesurse