02 oct. 2023 | 14:36

Momentul în care Helmut Duckadam s-a simțit trădat de cei care ar fi trebuit să-l ajute: ”M-au lăsat pe drumuri cei care trebuiau să mă apere”

SPORT
Momentul în care Helmut Duckadam s-a simțit trădat de cei care ar fi trebuit să-l ajute: ”M-au lăsat pe drumuri cei care trebuiau să mă apere”

Helmut Duckadam, portarul care a apărat patru lovituri de pedeapsă în finala Cupei Campionilor din 1986, de la Sevilla, a vorbit despre mai multe aspecte importante din viața sa. A dezvăluit cine l-a trădat în cel mai greu moment al carierei, dar și care este defectul din cauza căruia are probleme cu soția.

”După șase ore, medicii mi-au salvat brațul”

Helmut Duckadam a scris istorie în tricoul Stelei în 1986, când a apărat patru lovituri de pedeapsă în finala Cupei Campionilor, împotriva Barcelonei. Cel care a făcut posibilă cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc a fost nevoit să renunțe la carieră din cauza problemelor la brațul drept.

După câștigarea Cupei Campinilor, Helmut Duckadam a fost nevoit să se opereze la brațul drept, iar de atunci a mai suferit încă cinci intervenții, ultima in urmă cu zece ani. Medicii îl suspectau în 1986 de reumatism, iar o mișcare greșită avea să schimbe totul. Fostul portar a vorbit despre momentul în care și-a dat seama că trebuie să agațe mănușile în cui.

Momentul în care Helmut Duckadam s-a simțit trădat de cei care ar fi trebuit să-l ajute: ”M-au lăsat pe drumuri cei care trebuiau să mă apere”

Helmut Duckadam, în finala de la Sevilla 1986.

”E greu de explicat în cuvinte, a fost groaznic. În primul rând pentru că nu am realizat atunci cât de gravă e situația, chiar dacă aveam dureri mari. După șase ore mi s-a salvat brațul și mi-a dat și speranțe că aș putea să mai joc.

Am mers cu Steaua la Cupa Intercontinentală, la Tokyo, am făcut și plonjoane pe stânga, nu pe brațul operat. Apoi mi s-a spus că pot să mor în câteva secunde și tot nu am renunțat”, a mărturisit Hekmut Duckadam, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Cine sunt cei care l-au trădat

”Eroul de la Sevilla” a dezvăluit că după retragere a fost trădart de oamenii din armată la care se aștepta să-l ajute în acel moment greu din viața sa.

M-au trădat niște oameni care făceau parte din armată. Au fost oameni care m-au trădat și mi-au întors spatele, chiar după ce am reușit cea mai mare performanță a fotbalului românesc.

Citește și: Helmut Duckadam îl face praf pe Horațiu Moldovan. Ce îl scoate din sărite la portarul naționalei – VIDEO

La mine cuvântul e cuvânt, nu îmi plac oamenii care nu își respectă cuvântul. Căderea e dureroasă, eu am fost în situații delicate financiar, am fost lăsat pe drumuri de cei care trebuiau să mă apere, dar viața merge înainte. E bine cum este”, a adăugat fostul portar.

Cel mai mare defect al lui Helmut Duckadam

Hlemut Duckadam a dezvăluit și care este cel mai mare defect al său. Este irascibil și din această cauză are mai mereu probleme cu soția sa.

”Nu îmi place că sunt irascibil, ăsta e defectul meu, mă enervez repede, dar tot așa îmi și trece, și atunci am probleme cu soția. Mie îmi trece repede, iar la ea durează cam o zi. Eu pot să îmi cer scuze, pot să fac de toate, dar la ea ține supărarea.

Eu sunt rău de gură, repede mă aprind și atunci spun și lucruri pe care le regret după două minute, asta urăsc la mine. Acum sunt mai liniștit cu vârsta, dar tot mă mai supăr. Când mă ajută în gospodărie, mă aprind repede, de multe ori ea are dreptate.

Citește și: Ruptura este totală. De când nu a mai vorbit Helmut Duckadam cu fostul său patron, Gigi Becali – VIDEO

După încerc să o lingușesc, eu las mereu de la mine, îmi trecere repede. Dar femeile sunt altfel. Nu o pup acum, o pup după jumătate de ore, când îi mai trece”, a dăugat Helmut Duckadam.

Helmut Duckadam a disputat ultima partidă în prima ligă pe 14 iunie 1986, Steaua – SC Bacău 2-1.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele