26 sept. 2023 | 16:23

Momente de panică la meciul Sorana Cîrstea – Claire Liu. Medicii au fost chemați de urgență pe teren – FOTO

SPORT
Momente de panică la meciul Sorana Cîrstea - Claire Liu. Medicii au fost chemați de urgență pe teren - FOTO

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului de la Ningbo, după un meci „maraton” cu Claire Liu. Adversara jucătoarei din România s-a simțit rău înaintea setului decisiv și a cerut intervenția echipei medicale.

Sorana Cîrstea s-a calificat în „optimile” turneului de la Ningbo

Sorana Cîrstea s-a întors pe terenul de tenis și a jucat primul meci după „sfertul de finală” de la US Open 2023. Sportiva din România (locul 26 WTA) s-a impus după un duel de trei seturi în duelul în care a înfruntat-o pe Claire Liu (SUA, 83 WTA), în primul tur al turneului cu premii totale de 260.000 de dolari.

Jucătoarea noastră a câștigat primul set și a condus cu 3-0 în al doilea, dar rivala a revenit senzațional și a reușit să se impună. În „decisiv”, Sorana a fost condusă cu 3-1, dar și-a revenit la timp și a câștigat. Scorul final a fost scor 7-5, 4-6, 6-3. Duelul dintre Katerina Siniakova (90 WTA) și Elizabet Mandlik (142 WTA) va decide sportiva pe care Cîrstea o va înfrunta în turul următor.

„A fost un meci foarte greu, iar Claire a jucat senzațional și cred că nivelul a fost foarte bun. Sunt fericită că am câștigat! Mulțumesc mult (spune și în chineză)”, a declarat Sorana Cîrstea, zâmbind, la interviul de la finalul partidei.

Rivala Soranei Cîrstea a avut nevoie de intervenția echipei medicale

Meciul a fost întrerupt la scorul 7-5, 4-5 când Claire Liu s-a simțit rău și a cerut intervenția echipei medicale. Jucătoarea din SUA a reușit să joace foarte bine după acest time-out medical, care a durat câteva minute și a pus-o în dificultate pe sportiva noastră.

Fanii au aplaudat succesul Soranei Cîrstea, care i-a cucerit prin câteva cuvinte în limba chineză, dar și prin faptul că a îmbrăcat veșminte tradiționale, la petrecerea organizată înaintea turneului. Cîrstea va rămâne în China până la jumătatea lunii octombrie, iar după turneul de la Ningbo va participa și la competițiile de la Beijing și Zhengzhou. În perioda 16-22 octombrie va juca la concursul WTA 250 Transylvania Open de la Cluj-Napoca.