23 nov. 2023 | 10:05

Mesajul postat de Ianis Hagi după calificarea României la EURO 2024. Ce a transmis mijlocașul

SPORT
Mesajul postat de Ianis Hagi după calificarea României la EURO 2024. Ce a transmis mijlocașul

România s-a calificat la EURO 2024 de pe primul loc în grupă, după ce a învins Elveția, iar ”tricolorii” au sărbătorit alături de suporterii de pe ”Arena Națională”. După  ce s-a bucurat la maxim de această performanță, Ianis Hagi a postat un mesaj clar pe rețelele de socializare. Ce a scris fiul ”Regelui”.

Ce nesaj a transmis Ianis Hagi

România s-a calificat la EURO 2024 fără să cunoască înfrângerea în campania de calificare, într-o grupă din care au făcut parte Elveția, Israel, Kosovo și Andorra. Mai mult, datorită statutului de câștigătoare de grupă, selecționata condusă de Edi Iordănescu va fi în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru grupele turneului final din Germania.

Ianis Hagi este unul dintre fotbaliștii importanți ai naționalei și a reușit să iasă la rampă în ultimele acțiuni ale primei reprezentative. Cu Israel, când a marcat golul doi al ”tricilorilo”, și la finalul meciului România – Elveția, când a purtat drapelul României pe umeri. După calificare, mijlocașul lui Deportivo Alaves a postat un mesaj clar pe rețelele de socialzare.

„Acum ori niciodată, să dăm dovezi la lume!”, a scris Ianis Hagi, pe Instagram.

Mesajul postat de Ianis Hagi după calificarea României la EURO 2024. Ce a transmis mijlocașul

Ianis Hagi, după calificarea României la EURO 2024. Sursa foto: Sport Pictures

Ianis Hagi, lăudat de Rangers

Rangers, clubul care l-a împrumutat pe Ianis Hagi până la finalul actualului sezon la Deportivo Alaves, a scris, pe site despre calificarea României la EURO 2024. De asemenea, a amintit că fiul ”Regelui” a marcat în partida Israel – România, 1-2, victorie care le-a adus ”tricolorilor” biletele pentru turneul final.

Citește și: Drama lui Alibec, eroul meciului România-Elveția: Sora lui a murit, părinții au divorțat când avea 6 ani: „Mama lui făcea taximetrie”

”Ianis s-a bucurat de o fereastră internațională memorabilă, pentru că România a sărbătorit calificarea la Campionatul European din postură de câștigătoare a Grupei I. Chiar mai mult, jucătorul de 25 de ani a fost cel care a marcat golul decisiv în victoria 2-1 cu Israel, care a confirmat revenirea echipei sale la un turneu final.

Apoi, România a reușit o victorie impresionantă cu Elveția, în bătălia pentru primul loc în grupă, și a rămas neînvinsă în campania de calificare”, se arată pe site-ul oficial al lui Rangers.

Ce dedicație a făcut Ianis Hagi după calificarea României

După meciul cu Elveția, fotbaliștii României au sărbătorit la un restaurant exclusivist de pe Calea Floreasca, alături de iubite și soții. Alibec & compania au dansat și au cântat pe muzica lui Adi de la Vâlcea, un manelist adesea prezent în anturajul fotbaliștilor.

La un moment dat, Ianis Hagi  a cerut o dedicație specială: ”Din partea lui Ianis pentru toată echipa națională. 200 de euro de la Ianis pentru ”Germania, venim!”… 300 de euro de la Ianis pentru Munchen și 400 de euro de la Ianis pentru Leverkusen. Ia fiți atenți!”

Citește și: Ce a scris presa din Elveția despre Ianis Hagi. Momentul care i-a uimit pe jurnaliști

Apoi a cântat: ”Nu știu ce v-a făcut Hagi / Că jucați fotbal ca dracii / Să știe toată lumea: rupem și Germania!”. 

România a încheiat grupa de calificare fără înfrângere, cu șase victorii și patru egaluri și s-a calificat la EURO 2024 după o pauză de opt ani. Este a șasea participarea a ”tricolorilor” la un Campionat European, dar o singură dată a depășit faza grupelor.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele