Mari probleme pentru gigantul Vodafone: ce trebuie să știi, dacă plătești abonament la această companie
Multe companii din zona IT&C au probleme în această perioadă, iar gigantul Vodafone, pe sectorul telecom unde este un adevărat brand global, nu face excepție.
Compania are unele probleme, sau cel puțin asta reiese din cifrele oficiale ale acesteia. Dacă ești unul dintre clienții companiei, trebuie să știi că Vodafone a raportat o creștere cu 1,8% a veniturilor din servicii în trimestrul trei fiscal.
Interesant este că vorbim despre cifre mult mai mici comparativ cu rapoartele anterioare. De exemplu, în precedentele trei luni avansul era ceva mai mare, de 2,5%.
Ce se întâmplă chiar acum cu gigantul Vodafone
Compania are planuri mari privind reducerile de costuri și liderii săi tocmai au anunțat că au extins deciziile legate de prețuri în Europa, adică au fost nevoiți să majoreze prețurile, din cauza evoluției nefavorabile a costurilor. Iată că efectele nocive ale inflației globale nu ocolesc nici cele mai populare companii din zona telecom.
„Recentul declin al veniturilor în Europa arată că putem mai mult”, a ținut să precizeze șeful interimar al Vodafone.
„Am luat deja decizii, inclusiv simplificarea structurii noastre, pentru a acorda piețelor locale responsabilitate și autonomie deplină, în vederea adoptării celor mai bune măsuri comerciale pentru clienții lor. Mai sunt încă multe de făcut și ne concentrăm pe furnizarea unor servicii mai bune către clienții noștri și vrem să ajungem la o afacere mai simplă, profitabilă”, a mai completat liderul companiei.
Ceea ce contează cu adevărat este faptul că multe firme mari din zona de tehnologie au în plan în această perioadă să-și reducă cheltuielile, iar concedierile sunt la ordinea zilei printre giganți, mai ales peste Ocean. De la Amazon la Twitter, zeci de mii de oameni urmează să-și piardă joburile în perioada următoare, sectorul traversând o veritabilă criză.
Ultimele informații despre companiile ce apasă pedala de accelerație a restructurărilor vizează firma Philips. Conform unui anunț recent, în următorii ani, își va reduce forța de muncă cu 6000 de oameni, jumătate dintre ei urmând să fie dați afară în acest an, în timp ce a doua parte a restructurărilor va fi finalizată până în 2025.
„Este o măsură considerabilă și cu impact, dar o considerăm necesară pentru a aborda creșterea costurilor în întreaga companie și în întreaga lume, dar și pentru a ne face mai agili”, a declarat directorul general Roy Jakobs, într-un interviu acordat Bloomberg Television.