Lacul fantastic din România care atrage turiștii ca un magnet. Plătesc bani grei pentru a face poze aici, de ce e special
România beneficiază de numeroase obiective turistice care atrage anual mii de turiști. Dacă unele destinații sunt de-o frumusețe aparte, în timp ce altele parcă sunt desprinse din filmele SF, precum și lacul din Bihor care atrage turiștii ca un magnet.
Respectivul lac a devenit cunoscut în întreaga lume, iar turiștii plătesc sume de bani impresionante pentru a-și face o fotografie în acest loc. Sunt șanse să fi văzut imaginea respectivă în mai multe filme, însă cu siguranță nu știai că acest loc se află în România.
În mediul online au apărut mai multe imagini în care este arătat tot ceea ce se întâmplă la barajul Vida, județul Bihor. Lacul a devenit cunoscut în întreaga lume datorită formei sale unice, dar mai ales pentru deversorul care se regăsește în mijlocul apei.
Atunci când lacul îngheață complet, totul devine un adevărat magnet pentru pasionații de fotografie. De asemenea, același loc reușește să adune și foarte mulți pescari în încercarea de a prinde cel mai mare pește, având în vedere că o legendă locală afirmă că în lacul respectiv există pești uriași. De multe ori, localnicii spuneau că au văzut pești de dimensiuni foarte mari, pești care ar semăna mai mult cu creaturile din basme.
“Lacul Vida, pentru un fotograf oferă multe cadre care sun memorabile şi mai apoi urcate pe reţelele sociale pot deveni uşor virale, distribuite de multă lume. Este un loc foarte frumos care ar trebui vizitat şi de fotografi şi de profesionişti”, a explicat pentru Digi 24, fotograful Vasile Valcan.
Lacul din România care atrage turiștii și fotografii
Datorită imaginilor devenite virale în mediul online, locul din România a ajuns chiar și pe lista unor celebri vloggeri. Acest lucru a contribuit la creșterea numărului de vizitatori, astfel că zeci de mii de persoane au ajuns în ultimii ani la lacul Vida, echipați cu camere foto și video pentru a bifa și acest loc de poveste pe rețelele de socializare.
Lacul cu vârtej, așa cum este denumit de către localnici a fost amenajat pe râul Holod, iar în anul 1967 construcția a fost finalizată, în perioada comunistă. Pentru ca apa din baraj să fie evacuată, acesta a fost prevăzut cu un deversor în formă de pâlnie.
„Are o adâncime de 10 metri şi o lungime de 70 de metri, pe o suprafaţă de 6 hectare. Temperatura de la mal până la deversor diferă, sunt diferenţe mari de temperatură de 10-15 grade, deci este destul de periculos”, a explicat Lucian Fâșie.
Barajul Vida se află în localitatea Luncasprie, comuna Dobrești, iar în trecut, locul era foarte cunoscut datorită bauxitei care era exploatată în perioada comunistă.