27 dec. 2023 | 15:05

Ion Țiriac a primit cadoul pe care și l-a făcut singur: ”Nu întrebaţi cât costă pentru că e obscen. Îl desfac după Anul nou”

SPORT
Ion Țiriac a primit cadoul pe care și l-a făcut singur: ”Nu întrebaţi cât costă pentru că e obscen. Îl desfac după Anul nou

Ion Țiriac este al doilea cel mai bogat român, cu o avere estimată la două miliarde de dolari. Omul de afaceri a vorbit despre cea mai recentă ”bijuterie” din colecția sa, pe care a primit-o după cinic ani de așteptare. Acesta a dezvăluit că va desface cadoul după Anul Nou. Despre ce este vorba.

Cadoul primit de Ion Țiriac

Ion Țiriac și-a dorit foarte mult să mai adauge la colecția sa de mașini încă o ”bijuterie”. După cinci ani de așteptare, i-a sosit cadoul mult visat, acesta fiind în ediție limitată. Este vorba despre Mercedes AMG Project One, o maşină inspirată de monoposturile Mercedes din Formula 1.

Bolidul AMG Project One are puțin peste 1000 de cai putere, iar design-ul este inspirat de la monopostul de Formula 1 al celor de la Mercedes. Mașina poate ajunge la o viteză de 350 km/h și a fost luat la teste inclusiv de Lewis Hamiton și George Russel, piloții de F1 de la Mercedes. ”Bijuteria” pe patru roți costă 2,7 milioane de euro, iar Ion Țiriac a vorbit despre noua mașină din colecția sa.

Ion Țiriac a primit cadoul mult dorit după cinci ani: ”Nu întrebaţi cât costă pentru că este obscen. Îl desfac după Anul nou"

Mercedes AMG Project One. Sursa foto: Profimedia

 

”Project One, acea maşină pe care de cinci ani de zile o aştept, a ajuns în sfârșit. Acel Mercedes de curse. Nu întrebaţi cât costă pentru că este obscen, dar îl am şi este în colecţie. Îl vom desface împreuna imediat după Anul Nou”, a spus Ion Țiriac, potrivit Orange Sport.

Cum a rămas Ion Țiriac fără una dintre cele valoroase mașini

În colecția sa de mașini, Ion Țiriac a avut și un automobil extrem de valoros, un Ferrari F40, care a fost produs din 1987 până în 1992 pentru a marca 40 de ani de la lansarea fabricii de la Maranello. Însă, miliardarul a rămas fără el și a dezvăluit că i-a plăcut foarte mult fiului său cel mare Ion Alexandru Țiriac.

Citește și: Ion Țiriac, gest impresionant pentru Turcia. Miliardarul a donat 15 milioane de euro. ”Probabil că o să mă certe”

Pentru a scăpa de gura băiatului, Ion Țiriac i-a spus că îi va face cadou această mașină când va împlini vârsta de 35 de ani. Și chair așa s-a întâmplat.

”Acest Ferrari F40 a apărut în aceeași perioadă cu un Porsche 959, care nu mai e al meu, e al fiului meu cel mare. I-am zis să vină la 35 de ani să mi-l ceară. Pe 22 septembrie, când a împlinit 35 de ani, a venit la mine și a spus: Cheile, vă rog!. Mi l-a luat”, a spus Ion Ţiriac.

Ce mașini se găsesc în colecția lui Ion Țiriac

Ion Țiriac a povestit că prima mașină cumpărată de el a fost o Skoda Octavia, în anii ’60. În prezent, miliardarul este cel mai mare colecționar de mașini din Europa, având în garajul său peste 420 de automobile clasice și de lux. Acestea sunt fabricate începând cu anul 1899, iar în galeria din Otopeni sunt expuse, prin rotație, 170 de exponate.

Citește și: Pe ce a cheltuit Ion Țiriac sume imense de bani: ”Mă costa mai mult decât toată echipa de fotbal”

Printre automobilele deținute de Țiriac se numără Rolls-Royce-ul Panthom al lui Elton John, un Aston Martin identic cu cel condus de James Bond în filmul din 1987, dar și multe mașini conduse de regi și alte presonalități.

Ion Țiriac a precizat că toate mașinile de la Otopeni sunt funcționale și cu fiecare se face o tură, la o anumită perioadă de timp.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele