24 apr. 2023 | 12:37

Inteligența artificială de la Google face ceva uimitor acum: de ce e-n stare chatbot-ul Bard

ACTUALITATE
Inteligența artificială de la Google face ceva uimitor acum: de ce e-n stare chatbot-ul Bard

Google îi oferă acum lui Bard capacitatea de a genera cod. Codarea a fost aparent o cerere de top din partea utilizatorilor.

Chatbot-ul Google Bard are acum capacitatea de a te ajuta cu sarcinile de programare. Codarea a fost una dintre cele mai importante solicitări ale utilizatorilor, iar acum i-a oferit lui Bard capacitatea de a genera, depana și explica codul, conform gigantului tehnologic.

Astfel, Bard poate scrie acum în 20 de limbaje de programare, inclusiv C++, Java, JavaScript și Python. Acum oferă, de asemenea, integrare cu alte produse Google și poate exporta cod în Colab, mediul de notebook al companiei bazat pe cloud pentru Python, și poate ajuta utilizatorii să scrie funcții pentru Sheets.

Bard poate scrie cod

Pe lângă faptul că poate genera cod, Bard poate oferi acum explicații pentru fragmente de cod. Ar putea fi deosebit de util dacă abia ai început să înveți programarea, deoarece îți va arăta de ce un anumit bloc are ieșirea pe care o are. Și da, Bard te poate ajuta acum să depanezi codul care nu funcționează așa cum dorești.

Google admite că în acest moment, Bard ar putea produce cod care „nu are rezultatul așteptat” sau cod care este incomplet. Gigantul tehnologic sfătuiește să verifice și să testeze mai întâi răspunsurile. De fapt, Bard își poate depana propria ieșire dacă descoperi că returnează o eroare – trebuie doar să introduci „acest cod nu a funcționat, vă rugăm să remediați”. În cele din urmă, dacă nu ești un începător în programare, dar totuși ai nevoie de ajutor, poți cere chatbot-ului să-ți optimizeze codul, făcându-l mai rapid sau mai eficient.

Ca referință, gigantul tehnologic și-a deschis accesul la chatbot-ul său AI în martie, deși mai are de parcurs pentru a atinge popularitatea de care se bucură ChatGPT astăzi. De remarcat, ChatGPT are capacitatea de a scrie și de a îmbunătăți codul existent în mai multe limbaje de programare, de asemenea.

De asemenea, Google a îmbunătățit constant Bard în alte moduri și a lansat anterior upgrade-uri bazate pe un nou model de limbă numit PaLM. Acum câteva zile, compania a creat o pagină de „actualizări ale experimentelor” unde poți vedea toate modificările prin care a trecut Bard, pe măsură ce adaugă și mai multe funcții și remediază erori.