28 ian. 2023 | 10:00

Informația momentului despre Elon Musk și Tesla: ce a vrut Google să facă, dar ”gașca de rechini”

ACTUALITATE
Informația momentului despre Elon Musk și Tesla: ce a vrut Google să facă, dar ”gașca de rechini”

Elon Musk trece printr-o proces care face valuri la nivel global, atât din prisma potențialelor consecințe pentru Tesla, cât și din cauza dezvăluirilor care ajung online din boxa martorilor, în frunte cu cele făcute de CEO-ul companiei.

Pentru context, Elon Musk a fost dat în judecată din cauza unor tweet-uri de acum câțiva ani în care afirma că vrea să scoată Tesla de pe bursă, s-o transforme într-o companie privată prin achiziționarea tuturor acțiunilor de pe piață. Pentru materializarea planului său, avea în vedere un ajutor financiar saudit, chiar dacă nu s-a mai întâmplat nimic cu acest subiect. Având însă în vedere modul tacit în care a renunțat la planul său de atunci, mulți au fost de părere că totul a fost o tentativă de fraudă, iar cineva s-a îmbogățit, în speță șeful companiei.

Elon Musk, Tesla și Google

După cum a afirmat CEO-ul Tesla, cândva în 2018, Google și-a arătat un ”interes activ” pentru a cumpăra cel mai mare constructor de mașini electrice de la acea vreme. Din acest motiv, pretinde Elon Musk, s-a aruncat pe Twitter, acum aproape cinci ani, pentru a publica un un mesaj prin care spunea că a asigurat finanțarea necesară delistării companiei auto de pe bursă, conform Markets Insider și MarketWatch.

Afirmația a venit în prima zi a procesului intentat lui Elon Musk pentru tentativă de manipulare a acțiunilor companiei auto. De partea cealaltă a baricadei, Musk acuză investitori de pariuri pe scăderea acțiunilor Tesla. „O gașcă de rechini de pe Wall Street au vrut foarte tare ca Tesla să moară”, a afirmat el cu referire la așa-numiții investitori de tip „short-sellers” care mizează pe scăderea prețului unei acțiuni până la o anumită dată.

Dincolo de opiniile sale pe subiect, relevant este că scuza lui Musk pentru acel mesaj este că avea sprijin asigurat din partea finanțatorilor saudiți pentru a trece Tesla în privat, dintr-o companie listată la bursă. Ca o dovadă suplimentară a acestei realități, insistă pe faptul că, pe 31 iulie 2018,  s-a întâlnit cu reprezentanții fondului suveran al Arabiei Saudite, fondul de investiții publice, la fabrica Tesla din Fremont, California. ”PIF a vrut fără echivoc să ia Tesla în privat”, a spus el.

La fel de important în contextul procesului este că Musk afirmă că nu a discutat prețul de preluare, valoare efectivă a tranzacției, ci doar că a obținut asigurări că reprezentanții saudiți vor face tot ce este necesar pentru ca procesul de delistare de pe bursă să aibă loc.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele