16 mai 2023 | 08:30

Informația momentului de la Digi RCS RDS: ce trebuie să știe românii, așa îți dai seama că ”joacă pe cai mari”

ACTUALITATE
Informația momentului de la Digi RCS RDS: ce trebuie să știe românii, așa îți dai seama că ”joacă pe cai mari”

Digi RCS RDS trece prin cea mai bună perioadă din istoria grupului. Încasările financiare sunt fabuloase, la fel și creșterea numărului de abonați, în detrimentul Vodafone și Orange. Gigantul tocmai și-a publicat rezultatele financiare pe primul trimestru din 2023 și ilustrează o imagine foarte optimistă.

Grupului Digi RCS RDS a înregistrat un venit de 394 milioane euro în primul trimestru din 2023, în creștere cu 11,7% față de aceeași perioadă din 2022, potrivit datelor publicate de la Bursa de Valori București. Dacă ne uităm doar la situația afacerilor din România, compania a raportat un venit de 244,8 milioane euro în primul trimestru din 2023, în creștere cu 3,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Digi RCS RDS într-o perioadă foarte bună

În același raport de la BVB se menționează că majorarea veniturilor Digi RCS RDS a fost o consecință a creșterii numărului de RGU pentru servicii de telecomunicații mobile, internet fix și televiziune. Aceasta din urmă este o referință la unitățile generatoare de venituri – acronim pentru a desemna un abonat de la care operatorul ia bani în mod recurent, conform Economedia.ro. Partea bună pentru compania românească este că, din câte se pare, creșterea a fost una organică.

Numai pe partea de televiziune, numărul utilizatorilor de Digi RCS RDS a ajuns până la aproximativ 5,5 milioane, în creștere cu 6,2%. Pe de altă parte, numărul utilizatorilor de servicii de internet și date fixe a crescut cu 11,2%, până la 4,3 milioane. Numărul utilizatorilor pentru serviciile de telecomunicații mobile a înregistrat și ele o creștere până la 5,1 milioane de utilizatori.

O victorie importantă pentru Digi RCS RDS a venit și din Spania, unde operațiunile locale s-au reflectat în venituri de 143,3 milioane de euro în primele trei luni ale acestui an, în creștere cu 29,4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, numărul de utilizatorii de servicii de telecomunicații mobile a ajuns la aproximativ 4,04 milioane în primul trimestru din 2023, în creștere cu 26,1% în comparație cu aceeași perioadă din 2022. Doar utilizatori pentru servicii de internet și date fixe au ajuns să numere aproximativ 973.000 de persoane.

Ca referință, Digi RCS RDS are la ora actuală o prezență în România, Spania, Italia, dar și Portugalia sau Belgia. În România, operează de peste 28 de ani.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele