Informația momentului de la ANAF, inspectorii falși fac ravagii în România: cum te ”sancționează” și te lasă fără bani
În cazul în care patronii români nu erau suficient de stresați când vine vorba de controalele din partea Agenției Naționale de Administrarea Fiscală, acum trebuie să fie deschiși și la situația în care sunt ”luați cu asalt” de inspectori falși.
ANAF este omul negru al micilor întreprinzători din România. În contextul în care marii datornici ai țării par de neatins de cele mai multe ori, inspectorii fiscului vin deseori la ușa firmelor mici, cu câțiva angajați. În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză situația în care s-a aflat un sătmărean, care a fost ”vizitat” de niște inspectori falși. Aceștia au sigilat marfă, au identificat ”probleme” și, în final, au solicitat o mită generoasă pentru a nu merge mai departe cu sancțiunile.
Inspectorii falși ANAF, cea mai nouă soluție de îmbogățire rapidă
Conform informațiilor obținute de PresaSM, în Satu Mare funcționează de ceva timp o schemă de fraudare pe bază de inspectori falși din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Persoana din spatele acestui mecanism ilegal de îmbogățire a ajuns în urmă cu câteva zile în arestul Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare, după ce și-a încălcat condițiile controlului judiciar.
Pentru context, cea mai recentă investigație pe marginea acestui subiect a fost declanșată după ce, săptămâna trecută, doi indivizi s-au prezentat la o pescărie din satul Dabolț din județul Satu Mare ca fiind inspectori din cadrul ANAF şi ar fi efectuat acte specifice acestei calităţi. Practic, de fapt, au simulat efectuarea unui control asupra mărfii transportate de un cetăţean maghiar. Au dispus descărcarea mărfii, o cantitate semnificativă de pește în bazinele pescăriei și au sigilat respectivele bazine.
A urmat întocmirea de procese verbale cu antetul instituției ”Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală” (ANAF). Din nou, documentele păreau legitime, la fel și avertismentul aplicat persoanei vătămate și pescăriei. Un pic ciudată a fost solicitarea de către agenții falși a unei mite de 3000 de euro pentru ștergerea cu buretele a celor depistate.
Întregul caz face subiectul unei anchete din partea poliției ce încearcă să stabilească întreaga schemă infracțională. În orice caz, pe viitor, ar fi bine să legitimați inspectorii ANAF care vă calcă pragul. Aceștia ar trebui să aibă la ei o legitimație completată de genul celei de mai jos.