22 mart. 2023 | 09:29

Inevitabilul s-a produs, toți șoferii români cu asigurări la Euroins trebuie să știe: dacă ajungi în service, e o problemă

ACTUALITATE
Inevitabilul s-a produs, toți șoferii români cu asigurări la Euroins trebuie să știe: dacă ajungi în service, e o problemă

În teorie, dacă ai RCA la Euroins, asigurarea ta va fi valabilă indiferent de insolvența sau falimentul asiguratorului. Singurul detaliu pe care trebuie să-l ai în vedere este că despăgubirea va veni de la FGA (Fondul de Garantare al Asiguraților), noul administrator a milioane de asigurări din România.

Din păcate, acest detaliu a creat multă confuzie atât în rândul românilor, cât și în rândul service-urilor auto. În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că mulți șoferi rămân cu buza umflată în momentul în care ajung la service și speră să-și repare autoturismul pe asigurare. Multe service-uri refuză să se mai implice în astfel de situații.

Care sunt șansele să-ți repari mașina pe o asigurare Euroins

„E incertitudine, așa că mai bine vă reparați mașina pe banii dumneavoastră, altfel rămâneți cu ea lovită”, acesta este răspunsul pe care îl primesc foarte mulți șoferi care ajuns la service în această perioadă, conform Digi24.

”- Am căutat pe internet o listă cu service-uri care lucrează cu Euroins, v-am găsit și pe dumneavoastră. – Da, nici noi nu ne mai băgăm. – Nu? – Nu, nu.”, așa a sunat dialogul la unul dintre service-urile la care au ajuns reporterii.

”- Din păcate în momentul ăsta nu putem face nimic pentru că nu știm absolut nimic ce se va întâmpla cu Euroins, cel mai probabil va pica și el sau a picat deja ca City Insurance și în momentul ăsta noi nici nu știm ce hârtii să dăm clientului. De o săptămână și ceva am refuzat dosarele pe Euroins pentru că nu e nimic clar, nu e nimic concret.”, a fost răspunsul de la oficialii unui alt service auto.

Mulți proprietari de service-uri recomandă șoferilor să-și repare autoturismul pe bani proprii, dacă vor să circule în viitorul apropiat. În momentul de față, statistic, aproximativ 50.000 de români așteaptă banii de la Euroins, pentru că și-au reparat autovehiculul din bani proprii și speră la recuperarea cheltuielii. Din păcate, nu există nicio garanție în acest sens.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele