14 aug. 2023 | 12:55

Implanturile sub piele, soluția pentru un viitor mai simplu? Avantajele și dezavantajele tehnologiei

ACTUALITATE
Implanturile sub piele, soluția pentru un viitor mai simplu? Avantajele și dezavantajele tehnologiei

Implanturile sub piele s-ar putea să fie noua noastră realitate, în curând. Cu toate că sunt contestate în prezent, viitorul are șanse să ne uimească.

La conferința de securitate DEF CON, Miana Windall a vorbit despre modul în care a devenit interesată de implanturi și despre experiența ei de programare a acestora pentru uz personal.

RFID, tehnologia care s-ar putea să modeleze viitorul

Tehnologia RFID alimentează tehnologia scanabilă, cum ar fi cardurile de metrou sau eventuale plăți și este relativ simplă. A fost brevetată pentru prima dată în anii 1970, iar ideea de modificare a corpului datează de milenii.

În ciuda acestui fapt, implanturile RFID încă nu și-au atins întregul potențial și rămân un mister pentru mulți oameni, a spus Windall. Dar dacă vrei să mergi la club și să nu aduci o geantă cu tine, poți să îți bagi sub piele un cip pentru a putea plăti la bar, spre exemplu.

Companiile caută acum modalități de a folosi implanturile RFID inclusiv ca instrumente de securitate. Există o vulnerabilitate inerentă asociată cu tehnologia RFID, deoarece necesită ca acreditările de acces să fie deschise pentru a fi furate, totuși.

„Șansele ca cineva să vină și să-ți poată scana acreditările fără ca tu să știi despre asta, probabil că nu sunt atât de mari, dar nici mici”, a spus Windall.

În plus, pe măsură ce autentificarea devine mai puternică, pentru a preveni accesul neautorizat la cont, aceste implanturi ar putea fi folosite pentru a-ți proba identitatea.

Pe măsură ce companiile caută să înlocuiască autentificarea în doi factori cu chei de acces, ar putea ca introducerea acelor acreditări sub piele să devină o realitate.

Cheia de acces poate fi încărcată pe un implant cu cip care îți poate verifica identitatea, spre deosebire de o cheie fizică care s-ar putea pierde.

Implanturile RFID nu necesită aprobarea FDA, deoarece nu sunt dispozitive medicale. Deși par, în general, sigure există factori de risc de luat în considerare.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele