06 oct. 2023 | 10:10

Ilie Năstase și Ciprian Marica și-au făcut bază sportivă. Anul trecut, ”Nasty” arunca acuzații grave la adresa nașului său

SPORT
Ilie Năstase și Ciprian Marica și-au făcut bază sportivă. Anul trecut, ”Nasty” arunca acuzații grave la adresa nașului său

Ilie Năstase şi Ciprian Marica au inaugurat baza sportivă din nordul Capitalei care le poartă numele, Năstase & Marica Sports Club. Baza va avea o secție de tenis și una de fotbal, iar investiția a fost una consistentă. Câți bani au cheltuit cei doi.

Suma investită de Ilie Năstase și Ciprian Marica în baza sportivă

Clubul din Nordul Capitalei, fosta bază ”Voința”, are 14 terenuri de tenis, patru de fotbal și terenuri de padel. Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat la evenimentul de inaugurare că baza sportivă va găzdui şi turnee de tenis, după ce complexul „Arenele BNR” a devenit nefuncţional.

Noul club își propune să fie un etalon în ceea ce privește complexurile sportive, iar investiia a fost una pe măsură. Ilie Năstase și Ciprian Marica au scos din cont 20 de milioane de lei (4 milioane de euro). Fostul fotbalist a pecizat că prima discuţie cu Ilie Năstase privind baza sportivă a avut loc în 2017.

”E important momentul pentru că în România nu se întâmplă foarte des să se inaugureze baze sportive. De exemplu lui Nadal la academie i s-a făcut totul de-a gata, i s-a pus numele, hotelul, tot.

Aici a trebuit noi să găsim banii şi a fost greu. Dar noi încercăm să facem ceva asemănător cu ceea ce se întâmplă în Occident. Ne dorim să nu mai meargă copiii noştri nici la academia lui Mouratoglou şi nici la cea a lui Nadal, ci să îi ţinem aici, în România, pentru că se poate face tenis şi în ţară. Nu trebuie să fii Mouratoglou sau Nadal să faci tenis”, a spus Ilie Năstase.

Ilie Năstase are statuie

Primul lider mondial din istoria tenisului, Ilie Năstase, are şi o statuie în mărime naturală. Aceasta este plasată la intrarea în baza sportivă și este făcută după o poză dintr-un meci cu argentinianul Guillermo Vilas, la Melbourne în 1974.

Mă bucur că nu e o statuie care nu seamănă. Chiar seamănă perfect cu mine şi chiar îl felicit pe artistul care a realizat-o. Este excepţională. Statuia este un cadou frumos, este un respect„, a afirmat Ilie Năstase după dezvelirea statuii.

Citește și: Ion Țiriac face investiții masive în Romănia. Ce planuri are miliardarul

Ilie Năstase și Ciprian Marica și-au făcut bază sportivă. Suma uriașă pe care au investit-o

Statua lui Ilie Năstase.

Conflictul dintre Ilie Năstase și Ciprian Marica

La sfărșitul anului 2021, între Ilie Năstase și Ciprian Marica a izbucnit un scandal monstru. Fostul tenismen fusese înlocuit în fundația care îi poartă numele prin modificarea actului constitutiv, de către tatăl și unchiul lui Ciprian Marica.

Citește și: Acuzații dure la adresa lui Ciprian Marica. ”A vorbit cu interlopi să vină să-mi strice afacerea”. Cum se apără fostul atacant al echipei naționale

Fostul mare jucător de tenis susținea că Ciprian Marica i-a furat afacerea și făcea acuzaţii incredibile la adresa nașului său de cununie. ”Nasty” spunea că acesta i-a falsificat 22 de semnături și îl numea ”un nesimţit securist”. Și Ioana Năstase declara că Ciprian Marica l-ar fi pus pe fostul tenismen să semneze niște acte și așa l-ar fi păcălit.

Conflictul dintre ei au ajuns şi în instanţa de judecată, în urma unei plângeri penale formulate de Ilie Năstase pe numele lui Marica. ”Nasty” i-a adus acestui acuzaţii grave, susţinând că e posibil să îi fi pus ceva în băutură. Cei doi au îngropat, până la urmă, securea războiului și s-au împăcat

Eu sunt mai mic și e normal să las de la mine de mai multe ori. Eu trebuie să fac asta, mai ales când e vorba de oameni care au ajuns la o vârstă și e clar că nu-i mai poți schimba. Au fost discuții, au fost conflicte, dar cel mai important e când se termină cu bine. Ilie e un tip special”, a declarat Ciprian Marica despre împăcarea cu Ilie Năstase.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele