28 iul. 2023 | 18:44

Haos în sistemul de pensii: acești români au descoperit că pensiile le-au fost calculate greșit

ACTUALITATE
Haos în sistemul de pensii: acești români au descoperit că pensiile le-au fost calculate greșit

Sistemul public de pensii nu este doar presărat cu numeroase inechități între beneficiari, dar uneori oamenii descoperă că nu își primesc pe deplin drepturile de care beneficiază prin lege, din cauză că pensiile lor au fost calculate greșit.

Ar fi și cazul foștilor angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care trag un semnal de alarmă. Asociația Pensionarilor din Minerit și Energie „Mereu împreună” a angajat un avocat pentru a da în judecată Casa de Pensii Gorj. Pensiile lor nu ar fi fost calculate corect, acuză beneficiarii revoltați, care se simt nedreptățiți.

Pensiile acestor români, calculate greșit de o instituție a statului. Oamenii sunt revoltați

„Singura speranță ne-a rămas în Justiție, acum fiind luați în batjocură de către statul român prin instituțiile- Guvernul României, Ministerul Muncii, Casa Națională de Pensii și nu în ultimul rând de către parlamentarii noștri, noi fiind pentru ei doar „o minge de ping-pong”, a explicat, fostul lider sindical Ion Popescu, la Radio Infinit.

Până când oamenii își vor găsi dreptatea în instanță, statul însuși își dorește să așeze lucrurile ca la carte în sistemul de pensii de la noi din țară, motiv pentru care se pregătește implementarea prevederilor din cadrul Legii Pensiilor.

De anul viitor, multe dintre inechitățile din sistem ar putea dispărea, iar numeroși pensionari ar urma să beneficieze de mai mulți bani lunar.

„Trebuie să avem niște parametri foarte clari, când vorbim despre această indexare a pensiilor și să se evite indexările ad-hoc. Practic, aceste indexări să fie foarte clare și foarte previzibile.

Vorbim despre reducerea semnificativă a pensiilor anticipate. Și aici nu mă refer la pensiile anticipate ca o categorie de pensii din sistemul public, ci mă refer la faptul că întrunitorul unor condiții speciale de muncă, condiții deosebite de muncă – există niște beneficii pentru aceste persoane care au lucrat în aceste condiții grele de munca.

În momentul de față, această reducere este de până la 13 ani. Deci, dacă discutăm despre vârsta standard de pensionare, se pot pensiona și la 52 de ani. Și vrem să avem o legislație foarte clară privind și aceste locuri de muncă grea, în condiții deosebite și condiții speciale, astfel încât să se știe foarte clar cine îndeplinește aceste condiții pentru a ieși cu aceste reduceri aferente acestor condiții grele de muncă”, a explicat seful Casei de Pensii, Daniel Baciu, la Romania TV.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele