12 oct. 2023 | 13:41

Hackerii s-au pus pe treabă și sunt mai periculoși ca niciodată: avertisment de ultimă oră de la Google și alți giganți tech

ACTUALITATE
Hackerii s-au pus pe treabă și sunt mai periculoși ca niciodată: avertisment de ultimă oră de la Google și alți giganți tech

Se pare că atacatorii cibernetici sunt acum mai periculoși și mai agresivi decât au fost vreodată.

Mai mulți giganți tehnologici, printre care se numără și Google, trag un puternic semnal de alarmă cu privire la situația securității cibernetice la scară globală. Se pare că asupra acesteia ar plana o serie de pericole foarte serioase.

Google, Amazon și Cloudflare, avertisment dur despre atacurile online

Cei trei giganți tech tocmai au transmis că au reușit să reziste în fața unui atac fără precedent, de tip DDoS.

Deși sistemele și experții companiilor au știut să gestioneze situația, cei trei giganți tech spun că pericolele sunt departe de a fi dispărut și lansează un semnal de alarmă asupra căruia întreaga planetă ar trebui să se aplece.

Google a postat și un articol în care oferă detalii clare despre ce a însemnat, în cifre, atacul acesta și cât de periculos este el de fapt.

“Această nouă serie de atacuri DDoS a atins un vârf de 398 de milioane de cereri pe secundă (rps) și s-a bazat pe o tehnică nouă de „resetare rapidă” HTTP/2 bazată pe multiplexarea fluxurilor, care a afectat mai multe companii de infrastructură de internet.

În schimb, cel mai mare atac DDoS înregistrat anul trecut a atins un vârf de 46 de milioane de rps”, potrivit Google.

Vezi aici Înșelăciunea nouă care a apărut în România, în numele Poștei Române

Companiile trebuie să aibă grijă în această perioadă

O atenție sporită în această perioadă trebuie să vină din partea companiilor. Experții în securitate cibernetică le recomandă managerilor să fie deosebit de prudenți și să acționeze acum, pentru a preveni un eventual dezastru, decât să reacționeze după ce ar putea fi ținta unor atacuri.

Astfel, pentru a se proteja pe cât posibil în fața infractorilor online, companiilor li se recomandă să își actualizeze serverele web, pentru a se asigura că nu rămân vulnerabile.

Citește și Gmail se chinuie să te scape de spam. Cum vrea să facă asta

Dincolo de acest avertisment, companiile nu au menționat de unde ar proveni atacul. Fie nu au reușit să afle, fie nu au dorit să divulge în spațiul public această informație.