06 aug. 2023 | 19:12

Greșeala pe care majoritatea o fac pe WhatsApp: două setări pe care să le schimbi urgent

ACTUALITATE
Greșeala pe care majoritatea o fac pe WhatsApp: două setări pe care să le schimbi urgent

Cu peste două miliarde de utilizatori, WhatsApp, deținut de Meta, este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume. Cu toate acestea, popularitatea sa a făcut din această platformă o țintă principală pentru hackeri, escroci și infractori cibernetici. Pentru a vă proteja contul și confidențialitatea, experții cibernetici au dezvăluit câteva sfaturi esențiale pentru a rămâne în siguranță pe WhatsApp și pentru a evita greșeala care te poate lăsa fără cont.

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a proteja contul este activarea verificării în doi pași. Tom Davidson, expert în securitate și director senior la firma cibernetică Lookout, susține că aceasta este „prima linie de apărare împotriva cuiva care încearcă să vă acceseze mesajele prin configurarea numărului dumneavoastră pe alt dispozitiv”.

Odată activată această opțiune, veți fi solicitat să introduceți un PIN înainte ca numărul să poată fi asociat din nou cu WhatsApp. Astfel, chiar dacă cineva obține acces la numele de utilizator și parola dvs., verificarea în doi pași va oferi o protecție suplimentară pentru contul dumneavoastră.

Există și alte funcții inteligente ascunse în secțiunea de Confidențialitate a Setărilor WhatsApp. Aici puteți configura diverse opțiuni legate de confidențialitate, cum ar fi cine vă poate vedea profilul și starea, puteți activa blocarea ecranului sau dezactivarea confirmărilor de citire. Aceste măsuri adiționale vă ajută să vă mențineți intimitatea și să aveți control asupra informațiilor pe care le împărtășiți cu alții.

Greșeala care te poate lăsa fără contul de WhatsApp

Experții cibernetici recomandă, de asemenea, să fiți atenți la modul în care vă gestionați lista de contacte. În mod regulat, ar trebui să verificați și să actualizați setările de confidențialitate. Dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, aceste setări se vor reseta la valorile implicite, ceea ce poate expune unele informații personale. Curățarea periodică a listei de contacte și eliminarea oricăror numere sau persoane pe care nu le mai recunoașteți sau nu le-ați utilizat de mult timp este o măsură importantă pentru a vă proteja contul.

Un alt sfat important este să mențineți telefonul și aplicațiile actualizate cu cele mai recente corecții software. Actualizările de securitate adesea conțin remedieri pentru vulnerabilitățile utilizate de hackeri pentru a vă ataca dispozitivul. Prin menținerea sistemului de operare și a aplicațiilor la zi, vă puteți asigura că beneficiați de cele mai recente măsuri de securitate.

În plus, fiți extrem de atenți la cererile de informații personale. Hackerii pot încerca să vă păcălească solicitând detalii precum detaliile cardului de credit sau codurile de conectare, deghizându-se sub diverse pretexte. Nu dezvăluiți niciodată astfel de informații prin intermediul mesajelor sau apelurilor, chiar dacă aparent provin de la un prieten sau cunoștință.

Dacă, totuși, observați că contul dvs. WhatsApp a fost compromis, nu vă faceți griji. Îl puteți recupera fără prea multe probleme prin reconectarea la cont. WhatsApp vă permite să dați afară toate sesiunile active și să preluați controlul asupra contului dvs. într-un mod simplu și eficient.