Greșeala din WhatsApp care te poate lăsa fără cont: s-ar putea să folosești și tu versiunea ”problemă”

Greșeala din WhatsApp care te poate lăsa fără cont: s-ar putea să folosești și tu versiunea ”problemă”

Serviciul WhatsApp poate fi accesat într-o sumedenie de moduri, de pe diferite platforme, cu diverse aplicații. Creatorii companiei deținute de Facebook vor să desființeze însă această ”relaxare” și ai putea rămâne fără cont.

GB WhatsApp este o variantă a aplicației de chat care a devenit foarte populară în urmă cu câțiva ani pentru că facilita accesarea a două conturi pe un singur dispozitiv cu Android. Practic, aveai versiunea tradițională de WhatsApp descărcată din Google Play Store și o a doua iterație, neoficială, dar la fel de bună.

Între timp, fiecare creator de smartphone-uri cu Android a incorporat un sistem prin care să poți clona aplicații precum WhatsApp, în versiunea lor oficială, pentru a rezolva problema celor două conturi, incredibil de deranjantă mai ales pe terminalele dual-SIM. Deoarece creatorii GB WhatsApp nu au vrut să se dea bătuți, și-au făcut aplicația mult mai bună, mai utilă și mai flexibilă decât WhatsApp-ul original. Din acest motiv, popularitatea ei a explodat în ultimele săptămâni, iar gigantul condus de Mark Zuckerberg nu vrea să permită așa ceva.

Cum poți să rămâi fără contul de WhatsApp

În cazul în care folosești GB WhatsApp, indiferent de motivul din spate, creatorii WhatsApp îți vor bloca temporar contul. Nu vei mai putea să accesezi mesajele primite sau să expediezi unele noi. Dacă după perioada de blocaj temporar te ambiționezi în continuare să rămâi la GB WhatsApp, vei rămâne permanent fără acces la serviciu pe contul aferent numărului tău de telefon.

Din păcate pentru tine, în situația în care folosești o versiune modificată de WhatsApp, precum GB, încalci termenii și condițiile de utilizare ale platformei, iar ei sunt îndreptățiți să te lase fără cont. Ai fost de acord cu aceste reguli în momentul în care ai început să folosești serviciul de chat.

Printre funcțiile pe care le pune la dispoziție GB WhatsApp și nu se regăsesc în versiune originală se numără posibilitatea utilizării a două conturi pe același dispozitiv, răspunsuri automate la mesaje, clipuri mai lungi la status și confirmări de citire, chiar dacă sunt dezactivate la destinatar.