28 sept. 2023 | 19:56

Gigi Becali nu poate scăpa de Vlad Chiricheș. Cum îi ia fundașul toți banii

SPORT
Gigi Becali nu poate scăpa de Vlad Chiricheș. Cum îi ia fundașul toți banii

Gigi Becali s-a săturat de Vlad Chiricheș și vrea să-l dea afară, după doar opt săptămâni, mai ales că este accidentat de o lună de zile. Însă, patronul FCSB are o problemă pentru că nu poate să scape de el, deoarece are o clauză specială în contract legată de salariu.

Clauza care apare în contractul lui Vlad Chiricheș

Gigi Becali a recunoscut pentru prima oară că regretă că l-a adus pe Vlad Chiricheș la FCSB, pe care-l consideră prea scump, Fundașul a suferit o ruptură musculară și are șanse foarte mici să revină pe teren mai devreme de o lună. Patronul roș-albaștrilor a recunoscut că oamenii din staff l-au sfătuit să nu-l ia pentru că este predispus la accidentări, dar nu a ascultat.

Gigi Becali a făcut din Vlad Chiricheș cel mai bine plătit jucător din Super Ligă, cu un salariu anual de 400.000 de euro și un contract pe două sezoane, dar acum vrea să scape de el. Însă nu poate, deoarece fundașul s-a asigurat prin contract că nu poate fi dat afară din cauza niciunei accidentări. Acest lucru este posibil datprită unei clauze speciale din contract.

Gigi Becali nu poate scăpa de Vlad Chiricheș. Ce clauză specială are în contractul cu FCSB

Gigi Becali este patronul FCSB.

”Accidentarea în antrenamente sau în timpul meciurilor nu constituie un motiv întemeiat de încetare a contractului înainte de termen și nici un motiv pentru modificarea remunerației fotbalistului”, este o clauză din contractul lui Vlad Chiricheș, potrivit gsp.ro.

”Îmi pare rău pentru bani, că sunt foarte mulți”

Clauza îi permite lui Vlad Chiricheș să nu mai joace deloc pentru FCSB și tot ar încasa toți banii până la sfârșitul contractului. Iar Gigi Becali nu are dreptul să rupă înțelegerea, și nici nu-i poate scădea salariul din cauza absenței de pe teren a jucătorului.

Citește și: Dezastru financiar la FCSB. Câți bani trebuie să aducă de acasă Gigi Becali

Patronul FCSB a recunoscut că îi pare rău că i-a oferit lui Vlad Chiricheș un salariu atât de mare și mai ales că i-a făcut un contract pe două sezoane. Dar a spus că fundașul a insistat să fie așa înțelegerea.

„Dacă-mi pare rău că l-am luat pe Chiricheș? Într-un fel da. Dar nu că l-am luat pe Chiricheș, ci pentru bani, că sunt foarte mulți. Într-un fel eu sunt vinovatul, pentru că l-am vrut foarte mult. Staff-ul îmi zicea să aștept, că se accidentează mult. Am zis că vom avea noroc și la noi nu se va accidenta”, a declarat Gigi Becali.

Cariera lui Vlad Chiricheș, marcată de accidentări

Vlad Chiricheș are istoricul plin cu accidentări. Niciun club nu s-a putut baza pe el din cauza aceasta. Fundașul nu a avut niciun sezon cu mai mult de 27 de meciuri ca titular. În sezonul trecut, la Cremonese, el fusese adus ca o vedetă, iar nou-promovata a sperat că românul o va ajuta să evite retrogradarea.

Căpitanul echipei naționale a jucat doar în 14 partide din totalul de 38 ale sezonului din Serie A, iar Cremonese a retrogradat la finalul stagiunii. Vlad Chiricheș a ajuns gratis la FCSB.

Citește și: Gigi Becali îl scoate la pensie pe Vlad Chiricheș. „Ngezana e mai bun decât el” – VIDEO

8,5 milioane de euro a costat Chiricheș în 2013, când FCSB l-a vândut la Tottenham. El era campion cu FCSB, cu care evoluase și în grupele Champions League, și era titular în echipa națională.

Vlad Chiricheș are 33 de ani și a jucat în străinătate la Tottenham, Napoli, Sassuolo și Cremonese, iar în echipa națională a jucat în 69 de partide.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele