27 oct. 2023 | 08:40

Gigi Becali în „Enigmele României” – Lecție duhovnicească și minunea de la Maglavit

SPORT
Gigi Becali în „Enigmele României” - Lecție duhovnicească și minunea de la Maglavit

Gigi Becali este un personaj foarte credincios și este văzut foarte des la biserică sau în pelerinaje la mănăstirile de la muntele Athos. Patronul FCSB a fost invitat să vorbească despre minunea de la Maglavit în documentarul „Enigmele României”, difuzat de postul de televiziune History Channel, al cărui prezentator este celebrul actor român Marcel Iureș.

Gigi Becali și minunea de la Maglavit

Gigi Becali nu lipsește de la nicio slujbă de la finalul săptămânii și de sărbători și a construit din banii lui mănăstiri și biserici în România, dar și în Africa. Patronul FCSB nu se ferește să-și „strige” credința în emisiuni de televiziune, dar și în viața de zi, purtând doar veșminte speciale, croite pe comandă, cu însemne bisericești. Ținând cont de aceste lucruri, patronul FCSB este invitat foarte des să vorbească despre o mulțime de evenimente din acest domeniu.

Așa se face că omul de afaceri a fost invitat să-și spună părerea despre „minunea de la Maglavit” în documentarul „Enigmele României”, găzduit de Marcel Iureș. Gigi Becali a fost cel care a finanțat construcția mănăstirii Maglavit.

„George (Gigi Becali) este unul din invitații speciali ai celui de-al doilea episod din serialul documentar «Marcel Iureș prezintă Enigmele României».

Personaj cu mare notorietate în România, acesta a finanțat construcția mănăstirii Maglavit. Povestea a început în vara anului 1935, când peste două milioane de oameni au plecat la Maglavit pentru a-L vedea pe Dumnezeu.

Toate ziarele vremii au scris despre Maglavit, un sat sărac din Oltenia, unde ciobanul Petrache Lupu pretindea că l-a văzut și a vorbit cu Dumnezeu. A fost Petrache Lupu un sfânt sau un escroc? A fost întreaga mișcare înăbușită sau e povestea unui cioban sfânt asuprit de comuniști? Aflați povestea acestei enigme duminică, de la ora 21:30, după primul episod al serialului, la History Channel”, este prezentarea făcută de cei de la History Channel pentru acest al doilea episod al seriei „Enigmele României” (VIDEO AICI).

Gigi Becali și credința sa în lumina evenimentelor din Maglavit

Gigi Becali a aprofundat povestea și i-a povestit lui cum a ajuns să finanțeze mănăstirea. Patronul FCSB a dezvăluit că a fost foarte emoționat în momentul în care a ajuns în aceast localitate.

„Și mi-a zis «Bă, Gigi, să te duci la Maglavit. Acolo s-a arătat Dumnezeu pe pământul României». Atunci am crezut, cum și tot timpul am crezut că așa este.

Acuma, după ce am avansat și eu puțin de la grădiniță, să zicem la școala primară, pe calea duhovnicească, am altă viziune, că știu ce înseamnă, că Dumnezeu nu se arată, că nu există om să i se arate Dumnezeu și să rămână viu. Nici lui Moise nu i s-a arătat”, a dezvăluit Gigi Becali în interviul din documentarul „Enigmele României” de la History Channel.

Minunea de la Maglavit – O enigmă în istoria României

Povestea spune că în anul 1935 unui cioban orfan, fără carte și aproape mut și surd i s-a arătat Dumnezeu. Momentul a dat naştere unuia din cele mai ample fenomene religioase din România, cuprinzând, de-a lungul anilor, sute de mii de oameni poate chiar milioane de oameni, intelectuali, preoți, politicieni și oameni simpli, care se deplasează la Maglavit pentru a vedea locurile în care s-a săvârşit „minunea” şi să se închine la locul de odihnă veşnică al „Sfântului” Petrache Lupu.