02 oct. 2023 | 20:30

Gigi Becali îl contrează pe Mihai Stoica și plânge după banii pe care îi achită lui Vlad Chiricheș. „40.000 de euro pe lună unui fotbalist care nu joacă”

SPORT
Gigi Becali îl contrează pe Mihai Stoica și plânge după banii pe care îi achită lui Vlad Chiricheș. „40.000 de euro pe lună unui fotbalist care nu joacă”

Gigi Becali continuă atacurile la adresa lui Vlad Chiricheș, jucătorul care s-a accidentat, după doar șapte meciuri. Patronul echipei FCSB este foarte supărat că echipa nu se poate baza pe fotbalistul care are cel mai mare salariu din SuperLiga României și l-a pus din nou la punct pe Mihai Stoica.

Gigi Becali, supărat că plătește o avere unui fotbalist accidentat

Gigi Becali este foc și pară! Vlad Chiricheș a jucat doar șapte meciuri la FCSB și s-a accidentat serios, dar primește leafa în continuare. Și este vorba de 40.000 de euro pe lună, cel mai mare contract din SuperLiga României. Fundașul a jucat ultima partidă acum cinci săptămâni și a ratat deja patru partide din campionat și una din Cupa României. Căpitanul echipei naționale a început deja antrenamentele ușoare, iar revenirea pe gazon este preconizată la finalul lunii octombrie.

Gigi Becali a spus acum câteva zile că regretă că a semnat contractul cu Vlad Chiricheș, dar Mihai Stoica i-a transmis că ar avea nevoie de mai multă diplomație în declarații. Patronul FCSB nu este de acord și și-a contrazis angajatul. Din nou!

„Într-un fel, îmi pare rău de bani, că sunt mulți… Nu îți pare rău să îi dai 40.000 de euro pe lună unui jucător care nu joacă?

Ce vrei să zic acum, diplomație? «Vai, dar niciun fel de problemă!». Nu sunt așa, spun ce simt și asta e… Sunt 40.000 pe lună pe care îi dau unui jucător care nu joacă. Singurul lucru e că am făcut pe doi ani. Adică dacă vom câștiga campionatul se prelungește automat contractul, și noi îl vom câștiga”, a declarat Gigi Becali la Fanatik.

Vlad Chiricheș câștigă 400.000 de euro pe sezon la FCSB și este jucătorul din campionatul românesc cel mai bine plătit. Sursa Foto: Sport Pictures

Gigi Becali a făcut calculele în direct

Gigi Becali s-a gândit să renunțe la Vlad Chiricheș  încă de la finalul meciului retur cu FC Nordsjaelland, din turul trei preliminar al Europa Conference League, când jucătorul a fost eliminat. Patronul nu a renunțat la acest plan și vrea să forțeze despățirea de jucător în această iarnă. Omul de afaceri este mulțumit că a inclus în contractul jucătorului o clauză care îl scutește de plata a aproape 300.000 de euro.

„Dar are totuși o clauză, pe care i-am pus-o și noi, că dacă el nu joacă peste 50% din meciuri nu mai ia primele. Adică dacă noi ne ducem în Europa League, Champions League, nu mai ia primele. Că are primă, nu știu, vreo 300.000 de euro. Și atunci, dacă nu joacă 50% din meciuri, nu ia primele. Măcar atât, dacă se accidentează să nu-i dăm prime degeaba”, a mai spus Gigi Becali.

Câteva borne din cariera lui Vlad Chiricheș

În 2013, Vlad Chiricheș a devenit cel mai scump jucător transferat de la o echipă din campionatul României, după ce a fost vândut la Tottenham cu 9,5 milioane de euro. Fundașul a jucat la FC Ardealul, Curtea de Argeș, Benfica U19, Pandurii, FCSB, Tottenham, SSC Napoli, Sassuolo și Cremonese. La ultima echipă din Italia a jucat în 17 meciuri, dar formația a ajuns în Serie B la finalul sezonului trecut.